Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 nov 2020

De tekorten met de Xbox Series X houden voorlopig nog aan

Hoewel de tekorten met de PlayStation 5 momenteel het meest pijnlijk zijn, blijkt dat ook de Xbox Series X zeer moeilijk is te verkrijgen. En het ziet er naar uit dat die problemen voorlopig nog wel even aanhouden.

Dat is althans af te leiden van de uitspraak die Tim Stuart op het zogenaamde Jefferies Interactive Entertainment Conference heeft gedaan. Stuart is de chief financial officer bij Microsoft.

Voorlopig tekorten met de Xbox Series X

Volgens hem is het momenteel lastig om winkels van de juiste voorraad te voorzien. Volgens Stuart blijven de tekorten in elk geval aanhouden tot en met het eerste kwartaal van 2021. De productie draait op volle toeren, maar het probleem zit hem in het feit dat de vraag momenteel hoog is en tegelijkertijd men van te voren niet een hele grote voorraad heeft kunnen aanmaken. Dat laatste zit hem weer in de beperkingen die fabrieken hadden met de coronacrisis. En door diezelfde crisis zitten meer mensen thuis en wordt er meer gegamet. Het is wat dat betreft een heel simpel model waarbij de vraag omhoog is gegaan, terwijl het aanbod is geslonken.

De controller (Afbeelding: Microsoft)

En daar kan Microsoft eigenlijk weinig aan doen. De lancering van de Xbox Series X was zeer succesvol voor hen en zorgde er voor dat ze het meeste nieuwe Xbox-en in vergelijking met andere lanceringen wisten te verkopen. Maar alsnog is de vraag erg hoog en zie je op Marktplaats dat de spelcomputer voor meer dan zijn winkelprijs wordt verkocht. Mocht je hem dus echt voor 499 euro willen scoren, dan lijkt het er op dat je moet wachten tot en met april van volgend jaar, wanneer de vraag en het aanbod wat meer met elkaar in lijn liggen.

Een erg fijne nieuwe spelcomputer

Wij hebben een Xbox Series X al een tijdje in huis en zijn daar zeer enthousiast over. Lees hier onze uitgebreide review.

Reageer op artikel:
De tekorten met de Xbox Series X houden voorlopig nog aan
Sluiten