Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 2 aug 2016

Waarom je telefoon toch uitvalt terwijl je nog batterij hebt

Hoe kan het toch dat je telefoon uitvalt terwijl je nog twintig procent batterij hebt? Daar zijn meerdere verklaringen voor waardoor je deze vraag niet meer hoeft te stellen. De oplossing is natuurlijk wel een uitdaging voor fabrikanten!

Het gebeurt ons regelmatig én het is zo vervelend! Dan denk je nog wel genoeg batterij voor een Snapchat te hebben, valt de telefoon toch uit. Niet oké. Hier zijn echter een aantal verklaringen voor te bedenken.

1. Algoritmes voor alles

Het batterijpercentage is niets minder dan een schatting. Dat blijkt uit een verhaal van The Wirecutter. De enige manier om de meest accurate status van een batterij te meten is door een sensor in de lithium batterij te bouwen. Maar dit doet geen enkele fabrikant, maar worden er algoritmes ingezet om het batterijpercentage uit te rekenen. De algoritmes berekenen dit aan de hand van de hoeveelheid spanning die continu wordt uitgezonden.

2. Een telefoon wordt ouder, ook de batterij

Wanneer een telefoon ouder wordt, wordt de batterij minder accuraat. Zo ook het batterijpercentage in de rechterbovenhoek van je smartphone.

3. Geef de kristallen maar de schuld

Bij de ontwikkeling van batterijen worden kristallen gebruikt. Deze kristallen zijn bij de werking van de batterij nodig, maar zorgen er ook voor dat de capaciteit en het vermogen van de batterij langzamerhand afnemen.

Wat kun je hieraan doen?

Zorgen dat je je telefoon altijd oplaadt wanneer dat vervelende rode icoon opduikt wanneer je nog maar twintig procent batterij hebt. Duh! Gelukkig zijn er ook manieren om je smartphone sneller op te laden. Die vind je hier. Daarnaast laden de meesten onder ons de phone verkeerd op. Ontdek dan ook hier hoe de batterij van je smartphone het langst mee gaat.

Reageer op artikel:
Waarom je telefoon toch uitvalt terwijl je nog batterij hebt
Sluiten