Gepassioneerd multitasker? Deze telefoons zijn ideaal voor jou

Ondanks dat telefoons van buiten steeds minder lijken te veranderen, ontwikkelen de specificaties van smartphones zich almaar door. Sommige toestellen zijn zo krachtig dat ze zelfs laptops overtreffen: ook op het gebied van werkgeheugen.

Met meer werkgeheugen kan je meer programma’s tegelijk gebruiken: ideaal dus voor multitasken. Dit zijn de telefoons die op dat gebied bij de absolute top horen:

Samsung Galaxy S20 Ultra

De Samsung Galaxy S20 heeft maar liefst 12GB LPDDR5 werkgeheugen onder de motorkap. Met de telefoon ben je echt klaar voor de toekomst, daar het toestel 5G-netwerken ondersteunt. Ben je opzoek naar de crème de la crème van het Zuid-Koreaanse bedrijf, dan is de Galaxy S20 Ultra voor jou. Die telefoon heeft de beste camera van de S20 serie, waardoor je technisch gezien tot wel 100 keer kan inzoomen. En de duurdere variant biedt zelfs 16GB LPDRR5 werkgeheugen. Daarmee spant dat toestel van Samsung echt de kroon als het gaat om werkgeheugen.

Telefoons van de Galaxy S20 serie zijn verkrijgbaar vanaf 800 euro, terwijl de duurdere S20 Ultra toestellen meer dan 1300 euro kosten. Ben je benieuwd naar de Galaxy S20 Ultra? Lees dan hier onze review.

werkgeheugen galaxy s20 ultra samsung
De Samsung Galaxy S20 Ultra is de absolute top met 16GB werkgeheugen (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Huawei P40 Pro als nieuwkomer

Het nieuwe vlaggenschip van Huwaei heeft het beste van het beste als het gaat om hardware. Daarom beschikt de telefoon ook over tot wel 12GB LPDDR5 werkgeheugen. Ook heeft het toestel over een indrukwekkende camera. Helaas staat daar tegenover dat de P40 Pro geen toegang heeft tot de Google Play Services en de Google Play Store. Het toestel is daardoor weliswaar hardwarematig sterk, maar softwarematig voor een vlaggenschip zwak.

Vanaf 999 euro is het toestel verkrijgbaar. De goedkoopste variant van de P40 Pro beschikt wel over ‘maar’ 8GB werkgeheugen. Ben je benieuwd naar de Huawei P40 Pro, lees dan hier onze review.

Oppo Find X2 Pro

Met de Find X2 Pro presenteert Oppo zich als interessant alternatief in het vlaggenschepen segment. Net zoals de top telefoons van Samsung beschikt de Find X2 Pro over royaal 12GB LPDDR5 werkgeheugen. Met een keramische of leren behuizing heeft de telefoon daarnaast een opvallend en chique uiterlijk. Dat mag ook, aangezien je voor deze smartphone 1200 euro kwijt bent.

Oppo Find X2 Pro
De Find X2 Pro van Oppo heeft ook LPDDR5 werkgeheugen (Afbeelding: WANT / David van Benthem)

Om de prijs verder te rechtvaardigen, ondersteunt de Find X2 Pro ook het 5G-netwerk en heb je een van de allerbeste camera’s in handen. Ben je benieuwd naar Find X2 Pro? Lees dan hier onze review.

OnePlus 7T Pro McLaren Editie

De opvolger is haast al in aantocht, maar dat betekent niet dat de OnePlus 7T Pro McLaren Editie niet de moeite waard is. Met een prijs van 859 euro is de McLaren Editie relatief betaalbaar en beschik je toch over 12GB werkgeheugen. Wel is dit werkgeheugen een generatie ouder. De McLaren Editie beschikt namelijk niet over LPDDR5, maar over LPDDR4 werkgeheugen.

Dat de 7T Pro op elk gebied bij de specificaties net achterloopt is logisch, daar de telefoon al wat langer uit is. Verwacht wordt dat de verwachte OnePlus 8 serie wel LPDDR5 werkgeheugen heeft en net zoals bovenstaande telefoons het 5G-netwerk ondersteunt. Lees dit artikel als je meer over de 7T Pro wil weten of neem hier een kijkje als je benieuwd bent wat er nog meer van de OnePlus 8 serie verwacht kan worden.

OnePlus 7T Pro in hand
De OnePlus 7T Pro biedt veel, maar wel ouder werkgeheugen. (Afbeelding: Dominick Vietor / WANT)

ASUS ROG Phone II biedt werkgeheugen van vroeger

De ROG Phone II van ASUS is een telefoon die gemaakt is voor gamers. Om daaraan te voldoen heeft de telefoon niet alleen een stoer uiterlijk, maar ook serieuze specificaties. Daar hoort ook een flinke hoeveelheid werkgeheugen bij en de ROG Phone II stelt daarin niet teleur. Net zoals de McLaren Editie van OnePlus beschikt de telefoon over 12GB LPDDR4 werkgeheugen.

Net zoals de McLaren Editie is dit toestel van ASUS al een tijdje uit. Toch is het toestel met een prijs van minder dan duizend euro zeker het overwegen waard. Ben je benieuwd wat de opvolger van deze telefoon te bieden heeft? Lees dan dit artikel.

Werkgeheugen is niet alles

Uiteindelijk heb je meer dan alleen werkgeheugen nodig om een goede telefoon te hebben. Gelukkig leert de ervaring dat telefoons met veel werkgeheugen ook bijna altijd beschikken over een krachtige processor, een goed scherm en een mooie camera. Met dat idee in het achterhoofd kan je zeker ervan zijn dat je met deze telefoons niet alleen beschikt over goed werkgeheugen, maar ook over een goede telefoon.

Reageer op artikel:
Gepassioneerd multitasker? Deze telefoons zijn ideaal voor jou
Sluiten