Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van oktober 2019

Introductie: de beste smartphones van november 2019

Wat zijn de beste smartphones van het moment? Die vraag krijgen we bij WANT regelmatig. Om die te beantwoorden, hebben we deze koopwijzer voor je geschreven. Alle topdeals in smartphoneland zetten we hier op een rijtje.

De koopwijzer is opgedeeld in drie categorieën: die van de budgetsmartphones, de middenklassers en de high-endtoestellen. Tegenwoordig hebben de meeste smartphones onder €300 gemeen dat ze prima zijn, maar weinig bijzondere functies bieden. Dat bestempelen we dus als de budgetcategorie.

Tussen €300 en €500 vind je het middensegment, met indrukwekkende toestellen die vooral op de details met de topklasse verschillen. Meestal zijn dit oude topsmartphones of toestellen die nadrukkelijk de strijd aangaan met de top.

Vanaf €500 spreken we van een high-end smartphone, vaak voorzien van de snelste processoren en opvallende features. Hoewel de high-end klasse een nogal grote prijscategorie van €500 tot zo’n €1500 omvat, zijn de verschillen tussen deze toestellen niet extreem groot. Die super premium smartphones van €900 of meer zijn over het algemeen alleen voor de echte fijnproevers de moeite waard. Wij gingen voor onze koopwijzer op zoek naar de beste smartphones voor het grote publiek. Deze super premium toestellen zie je dan ook zelden terug in de lijst.

Via de knoppen onderaan deze pagina kun je door de verschillende categorieën bladeren. Hieronder geven we je alvast een kleine preview van de beste smartphones in iedere categorie.

De beste smartphones in verschillende prijsklassen

Motorola Moto G7 line-up serie
Afbeelding: Motorola

Ben je op zoek naar een budgetsmartphone met fijne software en een goede prijs-kwaliteitverhouding? Dan moet je zeker eens de Motorola Moto G7 Plus bekijken. Dat is een smartphone van €240 met bijna schone Androidsoftware, een goede camera en een fraai ontwerp. Bovendien heeft ‘ie allemaal kleine dingetjes die het dagelijks gebruik net wat beter maken. Denk aan goede stereospeakers, supersnelladen en handige gebarenbediening. Eigenlijk is er heel weinig wat de Moto G7 Plus niet goed doet voor zijn prijs. Aanrader dus.

Xiaomi Mi9T Pro
Afbeelding: Xiaomi

Wil je de beste midrange smartphone? Dan moet je deze maand bij de Xiaomi Mi 9T Pro zijn. Xiaomi is een veel geziene gast in onze koopwijzer en dat is niet zonder reden. Onze Chinese vrienden bieden nou eenmaal een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding. In dit geval koop je voor nog geen €400 een toestel met bíjna high-end specificaties. En hij heeft ook nog eens een tof ontwerp met pop-up camera. Zeg daar maar eens nee tegen.

Samsung Galaxy S10 beste smartphones
Afbeelding: Samsung

De beste high-end smartphone van het moment aanwijzen is wat moeilijker. Er zijn zoveel goede opties dat vertellen welke de beste is bijna onmogelijk is. De Samsung Galaxy S10 maakt in ieder geval een goede kans. Voor €650 is ‘ie relatief betaalbaar voor een high-endtelefoon. De specificaties zijn daarentegen top notch. Hij heeft bijvoorbeeld een indrukwekkend amoledscherm en een prima driedubbele camera. De hardware is prachtig van buiten, razendsnel van binnen. Echte problemen kent dit toppertje eigenlijk niet.

Reageer op artikel:
Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van oktober 2019
Sluiten