Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van januari 2021

Introductie: de beste smartphones van januari 2021

Wat zijn de beste smartphones van het moment? Die vraag krijgen we bij WANT regelmatig. Om die te beantwoorden, hebben we deze koopwijzer voor je geschreven.  In samenwerking met SmartphoneMan zetten we alle topdeals in smartphoneland hier op een rijtje.

De koopwijzer is opgedeeld in drie categorieën: die van de budgetsmartphones, de middenklassers en de high-endtoestellen. Tegenwoordig hebben de meeste smartphones onder €300 gemeen dat ze prima zijn, maar weinig bijzondere functies bieden. Dat bestempelen we dus als de budgetcategorie.

Tussen €300 en €500 vind je het middensegment, met indrukwekkende toestellen die vooral op de details met de topklasse verschillen. Meestal zijn dit oude topsmartphones of toestellen die nadrukkelijk de strijd aangaan met de top.

Vanaf €500 spreken we van een high-end smartphone, vaak voorzien van de snelste processoren en opvallende features. Hoewel de high-end klasse een nogal grote prijscategorie van €500 tot inmiddels zelfs zo’n €2000 omvat, zijn de verschillen tussen deze toestellen niet extreem groot. Die super premium smartphones van €900 of meer zijn over het algemeen alleen voor de echte fijnproevers de moeite waard. Wij gingen voor onze koopwijzer op zoek naar de beste smartphones voor het grote publiek. Deze super premium toestellen zie je dan ook zelden terug in de lijst.

Via de knoppen onderaan deze pagina kun je door de verschillende categorieën bladeren. Ben je benieuwd naar de meest opvallende toestellen van deze maand? Check dan ook de koopwijzer video van SmartphoneMan hieronder en abonneer je op het kanaal voor meer video’s over smartphones.

De beste smartphones in verschillende prijsklassen

Xiaomi Poco X3 NFC
. (Afbeelding: Xiaomi)

Ben je op zoek naar een erg goede budgetsmartphone voor weinig? Dan is de Xiaomi Poco X3 NFC zonder twijfel de beste keuze van het moment. De smartphone kost nog geen €200 en heeft uitstekende specificaties. Denk aan een IP53-waterafstontende behuizing, een 6,7″ 120Hz-scherm, een snelle Snapdragon 732G-chipset, een 64-megapixel hoofdcamera en een flitsend ontwerp. De MIUI-software is niet ideaal, maar als je daarmee kunt leven is dit zonder twijfel de beste keuze in de budgetklasse.

Google Pixel 4a
. (Afbeelding: Google)

Wil je een ontzettend goede midrange smartphone? Check dan eens de Google Pixel 4a. De Pixel 4a scoort zeker niet op alle vlakken best-in-class, maar heeft wel een aantal grote voordelen waardoor hij erg de moeite waard is. De smartphone heeft bijvoorbeeld een ontzettend goede camera voor zijn prijs, is voorzien van fijne software met goede ondersteuning én heeft een lekker compact oledscherm. Een fijn toestel waar je lang plezier van zult hebben, dus.

Apple iPhone 12
. (Afbeelding: Apple)

De Apple iPhone 12 is net uit, en is een van de beste high-end smartphones. Voor het eerst heeft Apple ook zijn basis-iPhone uitgerust met een mooi oledscherm en hetzelfde luxe ontwerp als de Pro-variant. Dag, grote schermranden! Dat maakt de iPhone 12 de beste deal voor wie nu naar een moderne iPhone opzoek is. Bovendien is hij met zijn prijs van €850 vergeleken met high-end Androidsmartphones niet echt duur meer, wat het model natuurlijk ook een stukje aantrekkelijker maakt.

Reageer op artikel:
Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van januari 2021
Sluiten