Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van augustus 2019

Introductie: de beste smartphones van augustus 2019

Wat zijn de beste smartphones van het moment? Die vraag krijgen we bij WANT regelmatig. Om die te beantwoorden, hebben we deze koopwijzer voor je geschreven. Alle topdeals in smartphoneland zetten we hier op een rijtje.

De koopwijzer is opgedeeld in drie categorieën: die van de budgetsmartphones, de middenklassers en de high-endtoestellen. Tegenwoordig hebben de meeste smartphones onder €300 gemeen dat ze prima zijn, maar weinig bijzondere functies bieden. Dat bestempelen we dus als de budgetcategorie.

Tussen €300 en €500 vind je het middensegment, met indrukwekkende toestellen die vooral op de details met de topklasse verschillen. Meestal zijn dit oude topsmartphones of toestellen die nadrukkelijk de strijd aangaan met de top.

Vanaf €500 spreken we van een high-end smartphone, vaak voorzien van de snelste processoren en opvallende features. Hoewel de high-end klasse een nogal grote prijscategorie van €500 tot zo’n €1500 omvat, zijn de verschillen tussen deze toestellen niet extreem groot. Die super premium smartphones van €900 of meer zijn over het algemeen alleen voor de echte fijnproevers de moeite waard. Wij gingen voor onze koopwijzer op zoek naar de beste smartphones voor het grote publiek. Deze super premium toestellen zie je dan ook zelden terug in de lijst.

Via de knoppen onderaan deze pagina kun je door de verschillende categorieëen bladeren. Hieronder geven we je alvast een kleine preview van de beste smartphones in iedere categorie.

De beste smartphones in verschillende prijsklassen

Ben je op zoek naar een budgetsmartphone met een extreem goede prijs-kwaliteitverhouding? Check dan eens de Honor 10. Een mooi en betaalbaar toestel dat topspecificaties van vorig jaar heeft. Vorig jaar klinkt misschien als lang geleden in de smartphonemarkt, maar de Honor 10 doet het nog uitstekend. Veel beter dan de gemiddelde nieuwe smartphone van €240. Mogelijk nadeel? Honor is speelbal geworden in een geopolitieke strijd. Hoewel het er nu goed uitziet voor de fabrikant, is de updatezekerheid van dit toestel wellicht wat minder dan die van veel andere smartphones.

Xiaomi Mi 9 beste smartphonesWil je de beste midrange smartphone? Dan moet je deze maand bij de Xiaomi Mi 9 zijn. Xiaomi is een veel geziene gast in onze koopwijzer en dat is niet zonder reden. Onze Chinese vrienden bieden nou eenmaal een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding. In dit geval koop je voor nog geen €400 een toestel met bíjna high-end specificaties. Zeg daar maar eens nee tegen.

Samsung Galaxy S10 beste smartphonesDe beste high-end smartphone van het moment aanwijzen is wat moeilijker. Er zijn zoveel goede opties dat vertellen welke de beste is bijna onmogelijk is. De Samsung Galaxy S10 maakt in ieder geval een goede kans. Voor €630 is ‘ie relatief betaalbaar voor een high-endtelefoon. De specificaties zijn daarentegen top notch. Hij heeft bijvoorbeeld een indrukwekkend amoledscherm en een prima driedubbele camera. De hardware is prachtig van buiten, razendsnel van binnen. Echte problemen kent dit toppertje eigenlijk niet.

Reageer op artikel:
Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van augustus 2019
Sluiten