Dominick Vietor
Dominick Vietor Smartphones 7 feb 2021
Leestijd: 15 minuten

Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van februari 2021

Introductie: de beste smartphones van februari 2021

Wat zijn de beste smartphones van het moment? Die vraag krijgen we bij WANT regelmatig. Om die te beantwoorden, hebben we deze koopwijzer voor je geschreven.  In samenwerking met SmartphoneMan zetten we alle topdeals in smartphoneland hier op een rijtje.

De koopwijzer is opgedeeld in drie categorieën: die van de budgetsmartphones, de middenklassers en de high-endtoestellen. Tegenwoordig hebben de meeste smartphones onder €300 gemeen dat ze prima zijn, maar weinig bijzondere functies bieden. Dat bestempelen we dus als de budgetcategorie.

Tussen €300 en €500 vind je het middensegment, met indrukwekkende toestellen die vooral op de details met de topklasse verschillen. Meestal zijn dit oude topsmartphones of toestellen die nadrukkelijk de strijd aangaan met de top.

Vanaf €500 spreken we van een high-end smartphone, vaak voorzien van de snelste processoren en opvallende features. Hoewel de high-end klasse een nogal grote prijscategorie van €500 tot inmiddels zelfs zo’n €2000 omvat, zijn de verschillen tussen deze toestellen niet extreem groot. Die super premium smartphones van €900 of meer zijn over het algemeen alleen voor de echte fijnproevers de moeite waard. Wij gingen voor onze koopwijzer op zoek naar de beste smartphones voor het grote publiek. Deze super premium toestellen zie je dan ook zelden terug in de lijst.

Via de knoppen onderaan deze pagina kun je door de verschillende categorieën bladeren. Ben je benieuwd naar de meest opvallende toestellen van deze maand? Check dan ook de koopwijzer video van SmartphoneMan hieronder en abonneer je op het kanaal voor meer video’s over smartphones.

De beste smartphones in verschillende prijsklassen

Xiaomi Poco X3 NFC
. (Afbeelding: Xiaomi)

Ben je op zoek naar een erg goede budgetsmartphone voor weinig? Dan is de Xiaomi Poco X3 NFC zonder twijfel de beste keuze van het moment. De smartphone kost nog geen €200 en heeft uitstekende specificaties. Denk aan een IP53-waterafstontende behuizing, een 6,7″ 120Hz-scherm, een snelle Snapdragon 732G-chipset, een 64-megapixel hoofdcamera en een flitsend ontwerp. De MIUI-software is niet ideaal, maar als je daarmee kunt leven is dit zonder twijfel de beste keuze in de budgetklasse.

Google Pixel 4a
. (Afbeelding: Google)

Wil je een ontzettend goede midrange smartphone? Check dan eens de Google Pixel 4a. De Pixel 4a scoort zeker niet op alle vlakken best-in-class, maar heeft wel een aantal grote voordelen waardoor hij erg de moeite waard is. De smartphone heeft bijvoorbeeld een ontzettend goede camera voor zijn prijs, is voorzien van fijne software met goede ondersteuning én heeft een lekker compact oledscherm. Een fijn toestel waar je lang plezier van zult hebben, dus.

Samsung Galaxy S21 koopwijzer
. (Afbeelding: Samsung)

De Samsung Galaxy S21 is de nieuwste topsmartphone van Samsung, en is een van de beste high-end smartphones. Het basismodel van de S21-serie is met zijn adviesprijs van €850 relatief betaalbaar, en daarmee een betere deal dan de Galaxy S21 Ultra. Hij is snel, heeft een mooi scherm en een goede camera en is ontzettend compleet. Samsung heeft een aantal concessies gedaan om tot de lagere adviesprijs te komen. Zo is de S21 op een aantal vlakken iets slechter dan zijn voorganger, maar de balans valt desondanks positief uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van februari 2021
Sluiten