Dominick Vietor
Dominick Vietor | LinkedIn Smartphones 7 september 2020

Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van september 2020

Introductie: de beste smartphones van september 2020

Wat zijn de beste smartphones van het moment? Die vraag krijgen we bij WANT regelmatig. Om die te beantwoorden, hebben we deze koopwijzer voor je geschreven.  In samenwerking met SmartphoneMan zetten we alle topdeals in smartphoneland hier op een rijtje.

De koopwijzer is opgedeeld in drie categorieën: die van de budgetsmartphones, de middenklassers en de high-endtoestellen. Tegenwoordig hebben de meeste smartphones onder €300 gemeen dat ze prima zijn, maar weinig bijzondere functies bieden. Dat bestempelen we dus als de budgetcategorie.

Tussen €300 en €500 vind je het middensegment, met indrukwekkende toestellen die vooral op de details met de topklasse verschillen. Meestal zijn dit oude topsmartphones of toestellen die nadrukkelijk de strijd aangaan met de top.

Vanaf €500 spreken we van een high-end smartphone, vaak voorzien van de snelste processoren en opvallende features. Hoewel de high-end klasse een nogal grote prijscategorie van €500 tot inmiddels zelfs zo’n €2000 omvat, zijn de verschillen tussen deze toestellen niet extreem groot. Die super premium smartphones van €900 of meer zijn over het algemeen alleen voor de echte fijnproevers de moeite waard. Wij gingen voor onze koopwijzer op zoek naar de beste smartphones voor het grote publiek. Deze super premium toestellen zie je dan ook zelden terug in de lijst.

Via de knoppen onderaan deze pagina kun je door de verschillende categorieën bladeren. Ben je benieuwd naar de meest opvallende toestellen van deze maand? Check dan ook de koopwijzer video van SmartphoneMan hieronder en abonneer je op het kanaal voor meer video’s over smartphones.

De beste smartphones in verschillende prijsklassen

Xiaomi Redmi 9 beste smartphones
. (Afbeelding: Xiaomi)

Ben je op zoek naar een erg goede budgetsmartphone voor weinig? Dan moet je bij Xiaomi Redmi 9 zijn. Die kost €140 en biedt voor dat geldt een heleboel goede functies. Het is een van de snelste smartphones in zijn klasse, hij heeft een complete camera en een gigantische 5020mAh-batterij. Bovendien heeft hij een flink full HD+ scherm met een kleine druppelnotch en is er gewoon een vingerafdrukscanner aanwezig. Een erg goede en complete smartphone voor weinig dus.

Xiaomi Poco F2 Pro
. (Afbeelding: Xiaomi)

Op zoek naar de beste midrange smartphone? Check dan eens de Xiaomi Poco F2 Pro. Deze smartphone kost iets meer dan €350, maar heeft bijna high-end specificaties. Hij ondersteunt 5G, heeft een snelle Snapdragon 865-chipset en is gemaakt van aluminium en glas. Het amoledscherm is volledig randloos dankzij de pop-up selfiecamera en de Poco heeft een uitstekende batterij. Nadelen tegenover echte high-end modellen zijn bijvoorbeeld de trage verversingssnelheid van het scherm van 60Hz, het feit dat de behuizing niet waterdicht is en het gebrek aan draadloos opladen. Maar dat zijn vooral nadelen tegenover toestellen die honderden euro’s meer kosten dan deze Poco.

OnePlus 8 Pro
. (Afbeelding: OnePlus)

Wie de beste high-end smartphone wil, moet bij OnePlus zijn. De OnePlus 8 Pro is met zijn €860 voor een high-end smartphone relatief betaalbaar, maar is toch een van de beste smartphones van dit moment. Voor het eerst heeft OnePlus zijn topsmartphone voorzien van bescherming tegen water, draadloos laden en een geweldige camera en ook op alle andere vlakken scoort de 8 Pro goed. Hij is razendsnel, is standaard voorzien van 5G, heeft een mooi scherm en is fraai ontworpen. Echte nadelen heeft de 8 Pro eigenlijk niet.

Reageer op artikel:
Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van september 2020
Sluiten