Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van juli 2020

Koopwijzer: beste budgetsmartphones

In deze categorie bespreken we de beste budgetsmartphones. Voor iedereen die niet teveel wil betalen, maar wel een goede smartphone wil hebben. Tegenwoordig zijn er namelijk bijzonder goede toestellen te koop in het budgetsegment. Voor nog geen honderd euro koop je een toestel dat alles kan wat je van een smartphone mag verwachten; voor ruim €200 koop je een moderne en snelle smartphone, die in het dagelijks gebruik weinig onderdoet voor een veel duurder toestel. Op deze pagina hebben we de beste smartphones tot €300 voor je verzameld.

Motorola Moto E6s

Wie niet meer dan €100 moet uitgeven aan een smartphone, moet zeker bij de Motorola Moto E6s zijn. Die is met zijn prijs van €99 spotgoedkoop, maar toch behoorlijk modern en goed. Hij heeft bijvoorbeeld een dubbele 13-megapixelcamera, een flink scherm met een kleine druppelnotch en een vingerafdrukscanner. De prestaties zijn, zoals je mag verwachten in deze prijsklasse, niet briljant. Toch is de Moto E6s sneller dan de meeste smartphones onder €100. Een ander voordeel is de schone Androidsoftware die Motorola erop heeft gezet. Die houdt de boel relatief vlot en is prettig in gebruik.

Motorola Moto E6s
De Moto E6s kost maar €100, maar dat zie je er niet aan af (Afbeelding: Motorola)

Xiaomi Redmi Note 9

De Xiaomi Redmi Note 9 is de nieuwe budgettopper van Xiaomi en bied behoorlijk veel voor zijn prijs van €170. De smartphone heeft een van de snelste chipsets die je in de budgetcategorie kan vinden, ziet er fraai uit en heeft een gigantische 5020mAh-batterij. Het camerasysteem is met zijn vier camera’s behoorlijk uitgebreid, hoewel eigenlijk alleen de 48-megapixel hoofdcamera en de 8-megapixel groothoekcamera zinvol zijn.

De MIUI-software waar deze Redmi Note 9 op draait is niet de mooiste software die je kunt vinden en ook niet de meest gebruiksvriendelijke. Het is echter ook zeker niet slecht en een van de weinige nadelen van deze smartphone. Een absolute aanrader dus.

Xiaomi Redmi Note 9
Niet slecht, voor een smartphone van €170 (Afbeelding: Xiaomi)

Motorola Moto G8 Plus

Voor €200 koop je de Motorola Moto G8 Plus. Een van de winnaars van onze budgetsmartphone-vergelijking, en niet zonder reden.

De Moto G8 Plus heeft alles wat je mag verwachten voor dit geld en meer. Een Snapdragon 665-chipset, 4GB werkgeheugen en 4000mAh-batterij bijvoorbeeld. Gecombineerd met bijna schone Androidsoftware met een paar handige toevoegingen, bescherming is tegen water en stereospeakers met goed geluid. Ook de 48-megapixelcamera is een van de beteren in een budgettoestel en als leuke toevoeging heeft de G8 Plus een extra ‘actioncam’. Aanrader.

Realme 6

Nog een toppertje voor iets meer dan €200: de Realme 6. De eerste budgetsmartphone met een 90Hz-scherm en ook los daarvan een indrukwekkende apparaat. Voor €210 krijg je een smartphone met een lekker snelle chip, 64-megapixel quad camera en een 6,5-inch scherm met die hoge verversingssnelheid en een punch hole notch. Alles wat je kunt verwachten van zo’n goedkoop toestel en meer dus.

Ook het ontwerp maakt indruk. Dat is spatwaterbestendig en verkrijgbaar in twee mooie kleuren: comet blue en comet white. De schermranden zijn wat dikker dan bij een high-end smartphone en het frame is niet van metaal, maar verder doet het ontwerp weinig onder voor zo’n toestel. Eigenlijk heeft de Realme 6 voor zijn prijs niet echt nadelen. Mocht je een tientje willen besparen en niet zoveel geven om de camera, dan kun je ook terecht bij de bijna identieke Realme 6s.

Huawei Nova 5T

Weet je nog? Toen Huawei nog gewoon van de Googlediensten gebruik mochten maken? Toen bracht het merk heel wat mooie smartphones uit, waaronder deze Huawei Nova 5T. Die kost tegenwoordig nog maar ongeveer €260 en is daarmee een van de goedkoopste smartphones die duidelijk high-end genen heeft.

Dat merk je bijvoorbeeld aan het luxe ontwerp van metaal en glas met kleine schermranden, de goede schermkwaliteit en de kwalitatief hoogwaardige 48-megapixelcamera. Natuurlijk is de smartphone ook snel, heeft hij een goede batterij en kun je er alles mee wat je met een smartphone zou willen. Maar het zijn vooral de luxe uitstraling en kwalitatief hoogwaardige componenten die de gebruikservaring van dit toestel beter maken dan die van andere smartphones onder de €300.

Huawei Nova 5T
De Nova 5T is een van de goedkoopste smartphones met high-end looks (Afbeelding: Huawei)
Reageer op artikel:
Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van juli 2020
Sluiten