Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van oktober 2019

Koopwijzer: beste budgetsmartphones

In deze categorie bespreken we de beste budget smartphones. Voor iedereen die niet teveel wil betalen, maar wel een goede smartphone wil hebben. Tegenwoordig zijn er namelijk bijzonder goede toestellen te koop in het budgetsegment. Vanaf ongeveer €150 kun je een aardig toestel kopen. Voor ruim €200 koop je een moderne en snelle smartphone, die in het dagelijks gebruik weinig onderdoet voor een veel duurder toestel. Op deze pagina hebben we de beste smartphones tot €300 voor je verzameld.

Nokia 2.2

Wie echt weinig wil betalen voor zijn smartphone, moet bij de Nokia 2.2 zijn. Geenszins een spannende telefoon, maar wel een goedkoop toestel dat gewoon werkt. Je betaalt €99 voor deze budget-Nokia.

Voor dat geld krijg je een Android One-smartphone die minimaal 2 jaar up-to-date blijft en voldoende specificaties heeft om basic apps te draaien. WhatsAppen, Buienradar checken of je reis plannen is allemaal geen probleem. Bovendien heeft de Nokia 2.2 een modern ontwerp met een scherm dat een groot deel van de voorkant inneemt.

Je moet niet verwachten dat de Nokia 2.2 erg snel is, mooie foto’s maakt of een briljant scherm heeft. Ook een vingerafdrukscanner ontbreekt helaas. Als je dat soort zaken wilt zul je echt wat dieper in de buidel moeten tasten. Wil je gewoon een eenvoudige smartphone die werkt, dan zit je met deze Nokia 2.2 goed.

Nokia 2.2
Afbeelding: Nokia

Motorola One

Heb je het niet zo op drukke en sterk aangepaste software? Check dan eens de Motorola One. Deze oud-middenklasser van Motorola kost op het moment nog €155 en heeft als grote voordeel zijn Android One-software. Net als de Nokia 2.2 trouwens, maar de specificaties van de Motorola One zijn wel voldoende om wat zwaardere taken uit te voeren.

Los van die fijne software, heeft de Motorola One een net ontwerp en een camera die zeker niet tegenvalt voor dit bedrag. Beiden scoren duidelijke boven wat het prijskaartje van €155 doet vermoeden. De Snapdragon 625-chip is vrij oud en zelfs in deze klasse niet meer de snelste, maar wel voldoende voor een vlot dagelijks gebruik. De echte snelheidsduivels moeten misschien even verder kijken.

Afbeelding: Motorola

Realme 5 Pro

Nederland heeft er een nieuw indrukwekkend budgetmerk bij: Realme. Een Chinees merk dat recent via een eigen webshop begonnen is smartphones in Nederland te verkopen. Een van de eerste wapenfeiten: de €199 kostende Realme 5 Pro.

Voor dat geld krijg je specificaties waar je u tegen zegt. Als we de internationale media mogen geloven, vertalen die zich ook nog eens naar een goed praktijkgebruik. Speerpunten zijn de 4000mAh-accu met super snellaadfunctie, de snelle Snapdragon 712-chipset en de 48-megapixelcamera. Het ontwerp mag er visueel gezien zijn en kan ook nog eens tegen een spatje water. De Color OS-software is niet onze favoriet, maar voor dit geld kun je niet alles hebben. Al met al is de Realme 5 Pro dé nieuwe budgettoper van dit moment.

Realme 5 Pro koopwijzer
Afbeelding: Realme

Motorola Moto G7 Plus

Wie een allround moderne smartphone voor niet al teveel geld wil, moet bij Motorola zijn. Voor €250 koop je een Motorola Moto G7 Plus. Op papier geen heel bijzonder toestel, maar in de praktijk doet ‘ie het erg goed. Uit onze Moto G7 Plus review bleek dat de smartphone heel wat kleine verbeteringen heeft die het verschil maken.

Denk aan een waterafstotend ontwerp, stereospeakers, supersnelladen en ruimte voor twee simkaarten én een geheugenkaart tegelijk. Bovendien is de dubbele 16-megapixelcamera een van de beteren in zijn klasse.

Echte nadelen heeft de Moto G7 Plus niet. Goed, de prestaties en de accu zijn niet het beste wat je voor dit geld kunt krijgen. Voor het gros van de gebruikers zijn ze echter prima. De schone Androidsoftware wordt niet bijgestaan door een erg sterk updatebeleid, maar aan de andere kant is die software zelf al fijner dan wat de meeste toestellen voor dit geld bieden.

Wel goed om te weten: de Moto G8 Plus zit eraan te komen en is een nog betere deal. Even wachten wordt dus beloond, in dit geval.

Motorola Moto G7 Plus aangekondigd
Afbeelding: Motorola

Realme X2

Nog een regelrecht toppertje van Realme: de Realme X2. Moet het vooral hebben van zijn mooie 6,4-inch amoledscherm, 64-megapixelcamera en razendsnelle Snapdragon 730-chipset. Niet slecht voor €299, zouden we zo zeggen. Verder heeft de X2 een vingerafdrukscanner in het scherm, een 4000mAh-batterij met supersnellaadfunctie en een heerlijk kleurrijk ontwerp.

Het grootste nadeel is wederom de software. De op Android gebaseerde Color OS-software die ook door OPPO gebruikt wordt is druk en ongepolijst. Nog steeds de moeite waard voor die €299, maar het begint wel meer mee te spelen. Hoe dan ook: wie met wat mindere software kan leven heeft met de Realme X2 wel een indrukwekkende smartphone te pakken voor een erg lage prijs.

Realme X2 beste smartphones koopwijzer
Afbeelding: Realme
Reageer op artikel:
Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van oktober 2019
Sluiten