Tech 11 jun 2019 Dominick Vietor

Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van juni 2019

Koopwijzer: beste midrange smartphones

Echte koopjesjagers moeten het hebben van de beste midrange smartphones. In deze categorie behandelen we toestellen met een prijs tussen de €300 en €500; een segment waarin uitstekende smartphones te krijgen zijn. Sterker nog: met minder dan een top-chipset van vorig jaar moet hoef je voor dit geld geen genoegen meer te nemen.

Xiaomi Mi Mix 2S

Als rasechte designsmartphone moet de Xiaomi Mi Mix 2S het vooral van zijn ontwerp hebben. Tegenwoordig moet hij het echter zeker ook van zijn prijs hebben. Voor zo’n €300 heb je deze topper in huis.

Naast zijn prachtige ontwerp, heeft hij een krachtige Snapdragon 845-chipset, 6GB werkgeheugen en ook nog een fatsoenlijke camera. De twee 12-megapixelcamera’s achterop – een met gewone lens en een met zoomlens – zetten mooie plaatjes neer. Ook het kleurrijke 6 inch grote scherm mag er zijn.

Natuurlijk zijn er wat nadeeltjes. Hij is niet voorzien van een audiojack, heeft een beetje drukke software en de selfiecamera zit aan de onderkant van het toestel. Niet erg handig. Als je daarmee kunt leven heb je wel voor weinig geld een unieke smartphone in huis.

Xiaomi Mi Mix 2S koopwijzer

Sony Xperia XZ2

Nog geen jaar geleden de topper van Sony, nu een erg goede deal in het middensegment: de Sony Xperia XZ2. Voor €360 neem je ‘m mee naar huis.

Hij heeft een Snapdragon 845-chipset, een nette 19-megapixelcamera mét super slow-motion filmen, een fraai full HD-scherm en een strakke waterdichte behuizing. Het ontwerp is notch-loos. Dat wil zeggen: strakker, maar met wat grotere schermranden. Wat je daarvan vind mag je zelf weten.

Ons grootste bezwaar in onze review was dat het toestel geen echte killer feature heeft. Voor de €750 die hij toen kostte een gegrond bezwaar; voor €360 geen enkel probleem. Die prijs is immers al een killer feature. Voor de liefhebber is er ook de kleinere Sony Xperia XZ2 Compact, jaar daar betaal je wel bijna €100 meer voor.

Sony Xperia XZ2 koopwijzer

Huawei Mate 20

Een supersnelle en moderne smartphone met goede camera voor maar €400. Wie wil dat nou niet? De Huawei Mate 20 biedt precies dat, en is op het oog dus een uitstekende deal. Er is alleen één maar: Huawei staat op een zwarte lijst van de Amerikaanse overheid. Het zou daarom kunnen dat de Mate 20 over een aantal maanden geen Androidupdates meer ontvangt.

Ben je bereid dat risico te nemen – onze inschatting is dat het uiteindelijk wel goed komt – dan krijg je wel een erg goed toestel voor weinig geld. De Mate 20 heeft een dijk van een batterij, een goede driedubbele camera en een gigantisch scherm. In tegenstelling tot veel high-end smartphones heeft ‘ie gewoon een audiojack en de kleinere druppelnotch is ook zeker een voordeel. Met zijn Kirin 980-chipset is de Mate 20 bovendien een van de snelste toestellen van het moment.

Huawei Mate 20 koopwijzer

Xiaomi Mi 9

Xiaomi staat bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het nieuwste topmodel van de fabrikant stelt in dat opzicht niet teleur. Sterker nog: Xiaomi biedt met de Mi 9 een high-end smartphone voor een midrangeprijs.

Natuurlijk zijn er een aantal dingen die missen tegenover de ‘echte’ toppers. Zo heeft de Mi 9 een camera die niet meer dan gewoon prima is, is hij niet waterdicht en biedt hij geen spannende extra’s. Bovendien is de MIUI software niet onze favoriet.

Daar staat tegenover dat de smartphone de meeste perks van een high-end smartphone biedt voor de halve prijs. Denk aan een driedubbele camera (groothoek, normaal en zoom), een in-display vingerafdrukscanner en een snelle Qualcomm Snapdragon 855-chipset. Het scherm is een 6,4-inch amoled-exemplaar met een kleine notch en het ontwerp ziet er goed uit. Daar betaal je iets meer dan €400 voor en dat is een goede deal, zo bleek ook uit onze Xiaomi Mi 9 preview.

Xiaomi Mi 9 koopwijzer
Reageer op artikel:
Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van juni 2019
Sluiten