Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van september 2020

Koopwijzer: beste midrange smartphones

Echte koopjesjagers moeten het hebben van de beste midrange smartphones. In deze categorie behandelen we toestellen met een prijs tussen de €300 en €500; een segment waarin uitstekende smartphones te krijgen zijn. Sterker nog: met minder dan een top-chipset van vorig jaar moet hoef je voor dit geld geen genoegen meer te nemen.

Xiaomi Poco F2 Pro

De Poco F2 Pro van Xiaomi is de goedkoopste smartphone met hedendaagse topspecificaties, en is bijna alleen daarom al een aanrader. Hij kost ongeveer €370 en biedt voor dat geld heel veel moois. Het toestel heeft namelijk bijna alles in huis wat je van een vlaggenschip mag verwachten tegenwoordig, maar dan dus voor de halve prijs. Hij wordt aangedreven door de razendsnelle Qualcomm Snapdragon 865-chipset en ondersteunt 5G. Het scherm is volledig randloos dankzij de pop-up selfiecamera en de telefoon heeft als een van de weinige toestellen met high-end specificaties een audiojack.

Natuurlijk zijn er ook wat concessies gedaan om deze lage prijs te halen. Het – overigens fraaie 6,7-inch amoledscherm van de Poco F2 Pro heeft een ‘trage’ verversingssnelheid van 60Hz en loopt daarmee wat achter. Verder is de 64-megapixel hoofdcamera op papier leuk, maar presteert hij vooral in het donker niet zo goed als de camera’s van echte topsmartphones. Ook ontbreekt een zoomcamera op het toestel. Snufjes als een waterdichte behuizing en draadloos opladen kun je ook wel vergeten, maar dat is geen drama en eigenlijk niet meer dan logisch voor dit geld.

OnePlus Nord

De OnePlus Nord kost je €399 en is de beste allround smartphone die je voor die prijs kunt krijgen. De Nord heeft een mooi modern ontwerp met een vloeiend 90Hz-amoledscherm. Onder de motorkap ligt een snelle Snapdragon 765G-chipset mét 5G-ondersteuning zodat je klaar bent voor de toekomst. Hoewel het niet de goedkoopste 5G-smartphone is, is het wel een goedkope optie met veel voordelen. De OnePlus Nord heeft een vloeiend scherm, een fijne camera en goede software. Vooral die laatste is een groot voordeel: de Oxygen OS-software van OnePlus is goed gestroomlijnd, werkt snel én wordt lang van updates voorzien. OnePlus belooft 2 jaar Android-upgrades en 3 jaar beveiligingsupdates.

Echte nadelen heeft de OnePlus Nord niet. Een aantal van zijn camera’s zijn niet zo zinvol en hij heeft bijvoorbeeld geen audiojack, maar dat zijn allemaal kleine puntjes. Een erg goede optie voor wie een toekomstbestendige middenklasse-smartphone wil dus.

LG Velvet

De LG Velvet houdt het midden tussen een middenklasser en een high-end smartphone. De smartphone heeft vergelijkbare basisspecificaties als bijvoorbeeld de OnePlus Nord of Motorola Moto G 5G Plus. Hij is gebaseerd op het Snapdragon 765-platform van Qualcomm, ondersteunt 5G en heeft een full HD+ oledscherm. Dat zijn prima specificaties voor de ongeveer €430 die het toestel kost, maar niet direct een reden om in de koopwijzer terecht te komen.

Dat de LG Velvet het toch tot deze lijst geschopt heeft, komt door alle extra’s die hij biedt. Net als de meeste high-endsmartphones is de LG Velvet volledig waterdicht, kan hij draadloos opladen en heeft hij een luxe ontwerp. Bovendien kun je hem als je wilt uitbreiden met een speciale stylus of Dual Screen-accessoire en scoort hij goed op multimediavlak. Daar staat tegenover dat de software niet ideaal is en het scherm geen hoge verversingssnelheid heeft. Toch is het totaalplaatje van de LG Velvet voor zijn prijs erg netjes.

Apple iPhone SE 2020

De Apple iPhone SE 2020 is niet creatief, maar het is wel een ontzettend goede deal. Deze iPhone van ongeveer €450 is een van de snelste smartphones in zijn klasse en heeft een geweldige camera. Misschien ben je gewend dat je sowieso extra moet betalen om een iPhone te krijgen tegenover een Android-smartphone, maar de iPhone SE 2020 is zelfs een goede deal voor €450 ongeacht zijn besturingssysteem.

Tegenover de goede specificaties, het luxe waterdichte ontwerp en de geweldige camera staan wel een aantal zaken waar je mee moet kunnen leven. Met zijn grote schermranden en lage schermresolutie zie je namelijk direct dat de iPhone SE niet echt meer van deze tijd is. Vind je dat geen probleem? Dan is de iPhone SE 2020 een uitstekende keuze.

Reageer op artikel:
Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van september 2020
Sluiten