Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van september 2020

Koopwijzer: beste high-end smartphones

De echte toppers van de markt vind je bij de high-end smartphones; smartphones die meer dan €500 kosten. De beste high-end smartphones zijn snel, hebben mooie schermen, een luxe ontwerp en maken vaak uitstekende foto’s. Veeleisende smartphonegebruikers kunnen kortom in deze categorie terecht.

Toestellen die we hieronder geselecteerd hebben zijn allemaal zeker de moeite waard en de verschillen zitten hem over het algemeen in de marge. Je hebt met deze toestellen sowieso een van de beste high-end smartphones in handen.

OnePlus 8

De OnePlus 8 is met zijn €600 inmiddels behoorlijk scherp geprijsd. Net als elke OnePlus, blinkt de 8 vooral uit in zijn snelheid en fijne software-ervaring. Hij ondersteunt 5G, heeft een snelle Snapdragon 865-chipset en voelt door zijn 90Hz-scherm en lichte software erg snel aan. Die Oxygen OS-software is sowieso een groot voordeel: hij werkt prettig en OnePlus biedt lange ondersteuning.

Een ander groot voordeel van de OnePlus 8 is zijn ontwerp. Hij is met zijn 6,55-inch scherm en 8 millimeter dikke behuizing erg compact en licht. Bovendien is de afwerking subliem en de bescherming tegen spatwater een fijne toevoeging.

De OnePlus 8 biedt een high-end-ervaring in een compacte behuizing voor relatief weinig geld. Échte topfuncties zoals een geweldige camera, waterdichte behuizing of draadloos opladen lever je daarvoor in. Voor velen zal dat een uitstekend compromis zijn.

Samsung Galaxy S20

Een van de beste deals in het topsegment is de Samsung Galaxy S20. Er is al ruim €150 van de launch prijs af en dat maakt ‘m best betaalbaar. Voor de 4G-variant betaal je nog ongeveer €675. Die variant zouden we je ook aanraden. Het zal nog wel even duren voordat 5G in Nederland echt meerwaarde biedt en het prijsverschil met de S20 5G is nog krap €100.

De Galaxy S20 heeft – behalve een 3,5mm audiojack – alles aan boord wat je maar kunt bedenken. Een prachtige waterdichte body, een geweldig 120Hz amoledscherm, een van de snelste chipsets van het moment; noem maar op. Op de achterkant prijken drie camera’s: een 12-megapixel hoofdcamera en idem groothoekcamera en een 64-megapixel zoomcamera. De accu is met zijn 4000mAh groot, maar gaat helaas niet heel lang mee. Hij kan wel snel opladen; zowel draadloos als bedraad.

Wat ons betreft biedt de Samsung Galaxy S20 een uitstekende balans tussen een goede prijs en een grote hoeveelheid snufjes. Dat maakt hem een betere deal dan toestellen als de Samsung Galaxy S20 Ultra en Oppo Find X2 Pro.

Apple iPhone 11

Ben je op zoek naar een iPhone? Dan is de Apple iPhone 11 waarschijnlijk de beste optie voor je. Zoals de naam al doet vermoeden is dat de ‘basis iPhone’ en wat ons betreft een betere keuze dan de Pro-modellen als je een beetje om je geld geeft. Hij heeft wat grotere schermranden, mist een zoomcamera en heeft geen oledscherm. Daar staat tegenover dat hij met zijn prijs van €690 flink goedkoper is dan de iPhone 11 Pro.

Voor die lagere prijs krijg je nog steeds een toptoestel met de snelste hardware van dit moment, een prachtige dubbele 12-megapixelcamera en de beste batterij die je in een iPhone kunt krijgen. Ook het ruime kleurenpallet waar je hem in kunt bestellen is leuk. Kortom: de iPhone 11 is een toppertje. Overigens zit de iPhone 12 er binnenkort aan te komen, dus als je het nieuwste van het nieuwste wilt is het de moeite waard om even te wachten.

OnePlus 8 Pro

Tot slot misschien wel onze persoonlijke favoriet: de OnePlus 8 Pro. Voor het eerst brengt OnePlus een ‘echt vlaggenschip’ uit; compleet met draadloos laden, een waterdicht ontwerp en natuurlijk de topspecificaties waar het bedrijf groot mee werd. Ook Oxygen OS is weer aanwezig en werkt snel en soepel als altijd, mede dankzij het super vloeiende 120Hz-scherm. Het nadeel van al die voordelen is dat de prijs meegegroeid is naar zo’n €810. Het voordeel is dat je voor dat geld simpelweg een van de beste smartphones van het moment krijgt. Zelfs de camera is door OnePlus op topniveau gebracht. Hij presteert nog niet zo consistent goed als de beste smartphonecamera’s van dit moment, maar het scheelt erg weinig. Kortom: de OnePlus 8 Pro is een echte topper.

Reageer op artikel:
Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van september 2020
Sluiten