Dominick Vietor
Dominick Vietor Smartphones 7 feb 2021
Leestijd: 15 minuten

Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van februari 2021

Koopwijzer: beste high-end smartphones

De echte toppers van de markt vind je bij de high-end smartphones; smartphones die meer dan €500 kosten. De beste high-end smartphones zijn snel, hebben mooie schermen, een luxe ontwerp en maken vaak uitstekende foto’s. Veeleisende smartphonegebruikers kunnen kortom in deze categorie terecht.

Toestellen die we hieronder geselecteerd hebben zijn allemaal zeker de moeite waard en de verschillen zitten hem over het algemeen in de marge. Je hebt met deze toestellen sowieso een van de beste high-end smartphones in handen.

OnePlus 8T

De OnePlus 8T is met zijn €549 behoorlijk scherp geprijsd. Net als elke OnePlus, blinkt de 8T vooral uit in zijn snelheid en fijne software-ervaring. Hij ondersteunt 5G, heeft een snelle Snapdragon 865-chipset en voelt door zijn 120Hz-scherm en lichte software erg snel aan. Die Oxygen OS-software is sowieso een groot voordeel: hij werkt prettig en OnePlus biedt lange ondersteuning.

De OnePlus 8T biedt een high-end-ervaring in een compacte behuizing voor relatief weinig geld. Het ontwerp is dan wel niet zo mooi als dat van zijn oudere broertje de OnePlus 8, het is nog steeds fraai en voorzien van bescherming tegen water. Bovendien kan dit toestel razendsnel opladen en is hij wat nieuwer dan de 8. Échte topfuncties zoals een geweldige camera, waterdichte behuizing of draadloos opladen mist het toestel, maar voor velen zal dat een prima compromis zijn.

Samsung Galaxy S20 Fan Edition

Een van de beste deals in het topsegment is de Samsung Galaxy S20 Fan Edition. Voor €620 koop je de 5G-variant die we je zouden aanraden. Hoewel 5G voorlopig nog niet zo zinvol is, heeft de 5G-variant van de S20 FE ook een betere chipset dan de 4G-versie, waardoor hij sneller is en de batterij langer meegaat. De Galaxy S20 FE is een betaalbare variant van de S20, met een iets minder scherp scherm, plastic achterkant en iets minder goede zoomcamera. Die kleine downgrades zijn meer dan de moeite waard, want de S20 FE kost minder dan de gewone S20 én heeft een betere batterij.

Alle functies die de S20-lijn zo goed maken zijn nog steeds aan boord. Denk aan de waterdichte body, het geweldige 120Hz amoledscherm, een van de snelste chipsets van het moment en een flinke accu die draadloos kan opladen. Op de achterkant prijken drie camera’s: een 12-megapixel hoofdcamera en idem groothoekcamera en een 8-megapixel zoomcamera. Wat ons betreft biedt de Samsung Galaxy S20 FE een uitstekende balans tussen een goede prijs en een grote hoeveelheid snufjes.

Apple iPhone 11

Ben je op zoek naar een betaalbare iPhone? Dan is de Apple iPhone 11 waarschijnlijk de beste optie voor je. De 11 is de ‘basis iPhone’ van vorig jaar en nog steeds erg de moeite waard. Hij heeft flinke schermranden, een lage schermresolutie en geen oledscherm, maar dat zijn de enige echte nadelen. Daar staat tegenover dat hij met zijn prijs van €655 relatief betaalbaar is.

Voor die lagere prijs krijg je nog steeds een toptoestel met supersnelle hardware, een prachtige dubbele 12-megapixelcamera en de beste batterij die je in een iPhone kunt krijgen. Ook het ruime kleurenpallet waar je hem in kunt bestellen is leuk. Kortom: de iPhone 11 is een toppertje. Óók nu de iPhone 12 uit is.

OnePlus 8 Pro

Tot slot misschien wel onze persoonlijke favoriet: de OnePlus 8 Pro. Voor het eerst brengt OnePlus een ‘echt vlaggenschip’ uit; compleet met draadloos laden, een waterdicht ontwerp en natuurlijk de topspecificaties waar het bedrijf groot mee werd. Ook Oxygen OS is weer aanwezig en werkt snel en soepel als altijd, mede dankzij het super vloeiende 120Hz-scherm. Hoewel de OnePlus 8 Pro vrij prijzig was toen hij uitkwam, is de prijs inmiddels gezakt naar een relatief betaalbare €650. Nog steeds niet goedkoop, maar voor een van de beste smartphones van dit moment een koopje. Zelfs de camera is door OnePlus op topniveau gebracht. Hij presteert nog niet zo consistent goed als de beste smartphonecamera’s van dit moment, maar het scheelt erg weinig. Kortom: de OnePlus 8 Pro is een echte topper.

Samsung Galaxy S21

De Samsung Galaxy S21 is de nieuwe topsmartphone van Samsung en gaat voor krap €850 over de toonbank. De smartphone heeft een lagere adviesprijs dan zijn voorganger en is daarmee een betere deal. Hoewel Samsung een aantal concessies gedaan heeft, valt de balans voor de S21 positief uit. Zo zou je de plastic achterkant zelfs een voordeel kunnen vinden vanwege de verminderde kans op breken. Dat de schermresolutie van quad HD+ naar full HD+ is gegaan zorgt voor een wat minder scherpe weergave, maar scheelt ook in de batterij.

Bovenal is de Samsung Galaxy S21 ook een erg fraaie en moderne smartphone. Samsung belooft drie jaar updates en dit toestel heeft een nieuwe generatie chipset, waardoor hij lang meegaat. Het scherm is prachtig, de drie camera’s presteren goed en de telefoon is erg compleet. Draadloos laden, een waterdichte behuizing en uitgebreide software; het is allemaal aanwezig.

Samsung Galaxy S21 koopwijzer
Een opvallend ontwerp met mooie kleuren: de Samsung Galaxy S21 ziet er fraai uit (Afbeelding: Samsung)

Apple iPhone 12

De Apple iPhone 12 is wat ons betreft de beste nieuwe iPhone die Apple dit jaar uitbracht. Samen met de iPhone 12 Mini overigens, maar die is op dit moment nog niet verkrijgbaar. De iPhone 12 heeft een aantal kleine downgrades tegenover de Pro-modellen en is daarmee €250 goedkoper. Je haalt de 12 in huis vanaf €850. Nog steeds veel geld, maar dan heb je wel wat.

Natuurlijk heeft Apple de iPhone 12 voorzien van zijn nieuwste A14-chip, heeft de smartphone een geweldige en vernieuwde 12-megapixelcamera en biedt hij alle snufjes die je van een iPhone mag verwachten. Denk aan de waterdichte behuizing, de fijne iOS-software en draadloos laden. Dat laatste neemt Apple dit jaar met MagSafe zelfs een stapje verder. Erg fijn is dat het ontwerp van de iPhone 12 dit jaar niet meer achtergesteld is tegenover zijn grote broer. De rand is van aluminium in plaats van rvs, maar dat is ook eigenlijk het enige verschil. Het oledscherm uit het Pro-model is aanwezig en de schermranden zijn net zo klein. Ook FaceID en het nieuwe Ceramic Shield-glas dat beter bestand is tegen vallen zijn aanwezig. Dat alles maakt de iPhone 12 tot een erg goede keuze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van februari 2021
Sluiten