Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van oktober 2019

Koopwijzer: beste high-end smartphones

De echte toppers van de markt vind je bij de high-end smartphones; smartphones die meer dan €500 kosten. De beste high-end smartphones zijn snel, hebben mooie schermen, een luxe ontwerp en maken vaak uitstekende foto’s. Veeleisende smartphonegebruikers kunnen kortom in deze categorie terecht.

Toestellen die we hieronder geselecteerd hebben zijn allemaal zeker de moeite waard en de verschillen zitten hem over het algemeen in de marge. Je hebt met deze toestellen sowieso een van de beste high-end smartphones in handen.

OnePlus 7T

Wie snelheid en een fijne software-ervaring wil, moet bij de OnePlus 7T zijn. De nieuwe subtopper van OnePlus heeft topspecificaties, maar dat is in de high-endklasse niet meer dan normaal. Wat deze smartphone echt bijzonder maakt zijn het scherm en de software. Het 90Hz-scherm zorgt voor super vloeiende beelden als je bijvoorbeeld aan het gamen bent of door de interface scrollt. De Oxygen OS-schil van OnePlus is fijn in gebruik en uitgebreid, maar bovenal erg snel.

Verder heeft de OnePlus 7T een trio camera’s op de achterkant dat prima presteert, maar net niet tot de top behoort. Het ontwerp is mooi en strak en de 7T heeft een aardige 3800mAh-batterij die razendsnel kan opladen.

Hij kost je €600, en dat is voor een van de snelste smartphones op de markt een prima prijs.

OnePlus 7T overzichtsshot
Afbeelding: OnePlus

Apple iPhone XR

Met de lancering van de iPhone 11-serie is de iPhone XR een stukje goedkoper en daarmee nog interessanter geworden. Goed, het toestel is al een jaartje oud, maar zo hard gaan de ontwikkelingen niet meer. Bovendien was de XR vorig jaar een echt snelheidsduiveltje én staat Apple bekend om zijn lange support. Dat betekent dat je voor ongeveer €640 een iPhone hebt waarvan je nog lang plezier zult hebben.

De iPhone XR heeft, ook voor hedendaagse standaarden, een mooi scherm, een strak ontwerp, een goede camera en een snelle processor. Eigenlijk alles wat je nodig hebt. De vrij lage schermresolutie en grote schermranden zijn nadelen, maar daar staat wel tegenover dat het toestel voor een iPhone erg betaalbaar is. Een goede deal dus, zo concludeerden we ook in onze Apple iPhone XR review.

Apple iPhone Xr koopwijzer
Afbeelding: Apple

Samsung Galaxy S10

De Samsung Galaxy S10 is zonder twijfel een van de beste smartphones van dit jaar. Bovendien is de prijs inmiddels tot een acceptabele hoogte van iets minder dan €650 gezakt.

Met een nieuw en hypermodern ontwerp, een extra camera, een beter scherm, een snellere processor, een verbeterde batterij en een aantal handige extra features is de Galaxy S10 een waardige opvolger van de Galaxy S9. Vooral die betere batterij – nu 3400mAh groot – zorgt ervoor dat de S10 eigenlijk geen grote nadelen meer heeft. Daarover lees je meer in onze Samsung Galaxy S10 (Plus) review.

Eigenlijk zijn er twee features die de Galaxy S10 echt onderscheiden van zijn concurrentie: de ontzettend goede driedubbele camera en het moderne ontwerp met een erg mooi Infinity O-display.

Samsung Galaxy S10
Afbeelding: Samsung

Huawei P30 Pro

Wie vooral waarde hecht aan batterij- en cameraprestaties moet bij de Huawei P30 Pro zijn. Met zijn prijs van €670 niet goedkoop, maar wel elke euro waard. Kleine kanttekening is dat de ruzie tussen Huawei en de Amerikaanse overheid mogelijk problemen gaat opleveren voor updates. Het lijkt er gelukkig op dat dat allemaal wel meevalt.

Daar staat tegenover dat de hardware van de P30 Pro top is. Met zijn vierdubbele camera biedt de P30 Pro 5x optische zoom én ontzettend goede low-light fotografie. De 4200mAh-batterij met supersnellaadfunctie zorgt ervoor dat dit toestel makkelijk de dag doorkomt. Los daarvan is het een vrij standaard high-end Androidsmartphone. Waterdicht, mooi, snel en voorzien van een goed scherm. De software is de EMUI van Huawei, waar we bij WANT geen groot fan van zijn. Aan de andere kant: het is zeker niet meer zo slecht als het ooit was en er valt prima mee te leven.

Huawei P30 en P30 Pro beste smartphones
Afbeelding: Huawei

Apple iPhone 11

Wil je een van de nieuwste iPhones? Dan moet je bij de Apple iPhone 11 zijn. Zoals de naam al doet vermoeden is dat de ‘basis iPhone’ van 2019 en wat ons betreft een betere keuze dan de Max-modellen als je een beetje om je geld geeft. Hij heeft wat grotere schermranden, mist een zoomcamera en heeft geen oledscherm. Daar staat tegenover dat hij met zijn prijs van €799 driehonderdvijftig euro goedkoper is dan de iPhone 11 Pro.

Voor die lagere prijs krijg je nog steeds een toptoestel met de snelste hardware van dit moment, een prachtige dubbele 12-megapixelcamera en de beste batterij die je in een iPhone kunt krijgen. Ook het ruime kleurenpallet waar je hem in kunt bestellen is leuk. Kortom: de iPhone 11 is een toppertje.

Apple iPhone 11
Afbeelding: Apple Bron: Apple
Reageer op artikel:
Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van oktober 2019
Sluiten