Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van februari 2020

Koopwijzer: beste high-end smartphones

De echte toppers van de markt vind je bij de high-end smartphones; smartphones die meer dan €500 kosten. De beste high-end smartphones zijn snel, hebben mooie schermen, een luxe ontwerp en maken vaak uitstekende foto’s. Veeleisende smartphonegebruikers kunnen kortom in deze categorie terecht.

Toestellen die we hieronder geselecteerd hebben zijn allemaal zeker de moeite waard en de verschillen zitten hem over het algemeen in de marge. Je hebt met deze toestellen sowieso een van de beste high-end smartphones in handen.

OnePlus 7T

Wie snelheid en een fijne software-ervaring wil, moet bij de OnePlus 7T zijn. Deze topper van OnePlus heeft erg goede specificaties, maar dat is in de high-endklasse niet meer dan normaal. Wat ‘m echt bijzonder maakt zijn het scherm en de software. Het 90Hz-scherm zorgt voor super vloeiende beelden als je bijvoorbeeld aan het gamen bent of door de interface scrollt. De Oxygen OS-schil van OnePlus is fijn in gebruik en uitgebreid, maar bovenal erg snel.

Verder heeft de OnePlus 7T een trio camera’s op de achterkant dat prima presteert, maar net niet tot de top behoort. Het ontwerp is mooi en strak en de 7T heeft een aardige 3800mAh-batterij die razendsnel kan opladen.

Hij kost je €550, en dat is voor een van de snelste smartphones van het moment een uitstekende prijs.

Huawei P30 Pro

Wie vooral waarde hecht aan batterij- en cameraprestaties moet bij de Huawei P30 Pro zijn. Kost je €600, en dan heb je een erg goed toestel. Kleine kanttekening is dat de ruzie tussen Huawei en de Amerikaanse overheid mogelijk problemen gaat opleveren voor updates. Het lijkt er gelukkig op dat dat allemaal wel meevalt.

Daar staat tegenover dat de hardware van de P30 Pro top is. Met zijn vierdubbele camera biedt de P30 Pro 5x optische zoom én ontzettend goede low-light fotografie. De 4200mAh-batterij met supersnellaadfunctie zorgt ervoor dat dit toestel makkelijk de dag doorkomt. Los daarvan is het een vrij standaard high-end Androidsmartphone. Waterdicht, mooi, snel en voorzien van een goed scherm. De software is de EMUI van Huawei, waar we bij WANT geen groot fan van zijn. Aan de andere kant: het is zeker niet meer zo slecht als het ooit was en er valt prima mee te leven.

Samsung Galaxy S10

De Samsung Galaxy S10 is zonder twijfel een van de beste smartphones van het afgelopen jaar. Inmiddels koop je ‘m voor een nette €620.

Met een fraai ontwerp, een extra camera, een beter scherm, een snellere processor en een aantal handige extra features is de Galaxy S10 simpelweg een erg goed en compleet toestel. De batterij is met zijn 3400mAh weliswaar aan de krappe kant: het is wel voldoende. Daarover lees je meer in onze Samsung Galaxy S10 (Plus) review.

Eigenlijk zijn er twee features die de Galaxy S10 echt onderscheiden van zijn concurrentie: de ontzettend goede driedubbele camera en het moderne ontwerp met een erg mooi Infinity O-display.

Asus ROG Phone II

De Asus ROG Phone II is primair gericht op gamers, en daarmee zeker niet de meest voor de hand liggende keuze als je naar een high-end smartphone op zoek bent. Toch is hij zeker de moeite waard, ook als je niks met gamen hebt.

Dat zit zo: terwijl de meeste smartphonemakers zoveel mogelijk designelementen schrappen, pakt Asus het met de ROG Phone II anders aan. Dat resulteert in een flink toestel met groter dan gebruikelijke schermranden, maar wel eentje met karakter. Bovendien wordt die extra ruimte goed gebruikt. De ROG Phone II heeft bijvoorbeeld krachtige stereospeakers, een gigantische 6000mAh-batterij en voldoende ruimte voor chip-koeling.

Met zijn Snapdragon 855+ chip, 8GB of zelfs 12GB werkgeheugen en 120Hz amoledscherm is de ROG Phone II bovendien misschien wel de snelste Androidsmartphone van het moment. Los van wat handige game-features is de software een bijna schone versie van Android en de 48-megapixelcamera scoort aardig goed.

De basisversie van de ROG Phone II kost €730, maar dat kan oplopen tot ruim €1000 als je de topversie met 12GB RAM en 1TB opslag wilt.

Apple iPhone 11

Wil je een van de nieuwste iPhones? Dan moet je bij de Apple iPhone 11 zijn. Zoals de naam al doet vermoeden is dat de ‘basis iPhone’ van het moment en wat ons betreft een betere keuze dan de Max-modellen als je een beetje om je geld geeft. Hij heeft wat grotere schermranden, mist een zoomcamera en heeft geen oledscherm. Daar staat tegenover dat hij met zijn prijs van €750 driehonderdvijftig euro goedkoper is dan de iPhone 11 Pro.

Voor die lagere prijs krijg je nog steeds een toptoestel met de snelste hardware van dit moment, een prachtige dubbele 12-megapixelcamera en de beste batterij die je in een iPhone kunt krijgen. Ook het ruime kleurenpallet waar je hem in kunt bestellen is leuk. Kortom: de iPhone 11 is een toppertje.

Reageer op artikel:
Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van februari 2020
Sluiten