Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van januari 2020

Introductie: de beste smartphones van januari 2020

Wat zijn de beste smartphones van het moment? Die vraag krijgen we bij WANT regelmatig. Om die te beantwoorden, hebben we deze koopwijzer voor je geschreven. Alle topdeals in smartphoneland zetten we hier op een rijtje.

De koopwijzer is opgedeeld in drie categorieën: die van de budgetsmartphones, de middenklassers en de high-endtoestellen. Tegenwoordig hebben de meeste smartphones onder €300 gemeen dat ze prima zijn, maar weinig bijzondere functies bieden. Dat bestempelen we dus als de budgetcategorie.

Tussen €300 en €500 vind je het middensegment, met indrukwekkende toestellen die vooral op de details met de topklasse verschillen. Meestal zijn dit oude topsmartphones of toestellen die nadrukkelijk de strijd aangaan met de top.

Vanaf €500 spreken we van een high-end smartphone, vaak voorzien van de snelste processoren en opvallende features. Hoewel de high-end klasse een nogal grote prijscategorie van €500 tot inmiddels zelfs zo’n €2000 omvat, zijn de verschillen tussen deze toestellen niet extreem groot. Die super premium smartphones van €900 of meer zijn over het algemeen alleen voor de echte fijnproevers de moeite waard. Wij gingen voor onze koopwijzer op zoek naar de beste smartphones voor het grote publiek. Deze super premium toestellen zie je dan ook zelden terug in de lijst.

Via de knoppen onderaan deze pagina kun je door de verschillende categorieën bladeren. Hieronder geven we je alvast een kleine preview van de beste smartphones in iedere categorie.

De beste smartphones in verschillende prijsklassen

Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Afbeelding: Xiaomi

Ben je op zoek naar de krachtigste budgetsmartphone? Dan moet je bij de Xiaomi Redmi Note 8 Pro zijn. Dat is een smartphone van €240 met een heerlijk krachtige chipset, gigantische batterij en cameraresolutie van maar liefst 64 megapixel. Ondanks de lage prijs was er daarbij zelfs nog wat budget over voor leuke extra’s. Denk aan een infrarood-afstandsbediening, macrocamera en bescherming tegen weersinvloeden. Het enige echte nadeel van de telefoon is dat hij een beetje drukke en onoverzichtelijke software heeft. Maar voor dat geld willen we ‘m dat vergeven.

Xiaomi Mi9T Pro
Afbeelding: Xiaomi

Wil je de beste midrange smartphone? Dan moet je deze maand bij de Xiaomi Mi 9T Pro zijn. Xiaomi is een veel geziene gast in onze koopwijzer en dat is niet zonder reden. Onze Chinese vrienden bieden nou eenmaal een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding. In dit geval koop je voor nog geen €400 een toestel met bíjna high-end specificaties. En hij heeft ook nog eens een tof ontwerp met pop-up camera. Zeg daar maar eens nee tegen.

OnePlus 7T persfoto
. (Bron: OnePlus)

De beste high-end smartphone van het moment aanwijzen is wat moeilijker. Er zijn een heleboel goede opties; de OnePlus 7T is daar slechts eentje van. Toch is hij zeker het uitlichten waard. Met zijn prijs van €570 is ‘ie relatief goedkoop voor een high-end smartphone. Toch is het een van de snelste smartphones die je op dit moment kunt krijgen, heeft hij helemaal geen verkeerde camera en ziet het scherm er prachtig uit. Kortom: aanrader.

Reageer op artikel:
Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van januari 2020
Sluiten