Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van april 2020

Introductie: de beste smartphones van april 2020

Wat zijn de beste smartphones van het moment? Die vraag krijgen we bij WANT regelmatig. Om die te beantwoorden, hebben we deze koopwijzer voor je geschreven. Alle topdeals in smartphoneland zetten we hier op een rijtje.

De koopwijzer is opgedeeld in drie categorieën: die van de budgetsmartphones, de middenklassers en de high-endtoestellen. Tegenwoordig hebben de meeste smartphones onder €300 gemeen dat ze prima zijn, maar weinig bijzondere functies bieden. Dat bestempelen we dus als de budgetcategorie.

Tussen €300 en €500 vind je het middensegment, met indrukwekkende toestellen die vooral op de details met de topklasse verschillen. Meestal zijn dit oude topsmartphones of toestellen die nadrukkelijk de strijd aangaan met de top.

Vanaf €500 spreken we van een high-end smartphone, vaak voorzien van de snelste processoren en opvallende features. Hoewel de high-end klasse een nogal grote prijscategorie van €500 tot inmiddels zelfs zo’n €2000 omvat, zijn de verschillen tussen deze toestellen niet extreem groot. Die super premium smartphones van €900 of meer zijn over het algemeen alleen voor de echte fijnproevers de moeite waard. Wij gingen voor onze koopwijzer op zoek naar de beste smartphones voor het grote publiek. Deze super premium toestellen zie je dan ook zelden terug in de lijst.

Via de knoppen onderaan deze pagina kun je door de verschillende categorieën bladeren. Hieronder geven we je alvast een kleine preview van de beste smartphones in iedere categorie.

De beste smartphones in verschillende prijsklassen

Realme 6 water
. (Afbeelding: Realme)

Ben je op zoek naar de krachtigste budgetsmartphone? Dan moet je bij Realme 6 zijn. Met zijn €230 is het de goedkoopste smartphone met een 90Hz-scherm en bovendien heeft hij een heerlijk krachtige chipset, gigantische batterij en cameraresolutie van maar liefst 64 megapixel. Ondanks de lage prijs was er daarbij zelfs nog wat budget over voor leuke extra’s. Denk aan een infrarood-afstandsbediening, macrocamera en bescherming tegen weersinvloeden. Echte nadelen heeft de Realme 6 niet en eigenlijk is het dus de ideale budgetsmartphone.

OnePlus 7
. (Afbeelding: OnePlus)

Op zoek naar de beste midrange smartphone? Check dan eens de OnePlus 7. Een snelle smartphone met heerlijke software en een prima basispakket. Het ontwerp is prima, de camera is ruim voldoende en het scherm is mooi. Eigenlijk alles wat je mag wensen van een middenklasse smartphone. Het enige wat deze €450 kostende smartphone onderscheidt van een high-endtoestel is dat hij een beetje saai is. Wie daarmee kan leven heeft een erg goede deal te pakken.

Samsung Galaxy S20
. (Afbeelding: Samsung)

Wie de beste high-end smartphone wil, moet bij Samsung zijn. Die maakte als eerste van de grote fabrikanten zijn nieuwe topsmartphone beschikbaar, en een topper is het. De Samsung Galaxy S20 is met zijn vanafprijs van €760 (4G) weliswaar prijzig; hij heeft wel alles te bieden wat je van een smartphone mag hopen. Denk aan een prachtig 120Hz amoledscherm en een indrukwekkende driedubbele camera. Overigens mag het waterdichte ontwerp van de S20 met zijn kleine punchhole-notch in het midden er ook zeker zijn. Kortom: toppertje.

Reageer op artikel:
Koopwijzer: dit zijn de beste smartphones van april 2020
Sluiten