Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 nov 2019

Tell Me Why is een verhalende game met een transgender hoofdpersonage

Tell Me Why is de nieuwe game van ontwikkelaar Dontnod, welke je voornamelijk kent van de Life is Strange-serie. Opvallend aan deze nieuwe game is dat één van de twee hoofdpersonages een transgender-personage is.

Het gaat daarbij om Tyler Ronan, die volgens de ontwikkelaar op een authentieke manier een transgender personage neer zet. Hij is de tweelingbroer van Alyson. Samen beleven ze een groots verhaal

Tell Me Why is een game in episodes

Zoals we min of meer gewend zijn van van ontwikkelaar Dontnod komt Tell Me Why uit in episodes. Er gaan er in totaal drie komen en voor de zomer van 2020 moeten ze allemaal beschikbaar zijn. De game neemt je mee naar de Amerikaanse staat Alaska, waar de tweeling worstel met hun verleden. Ze hebben een unieke band met elkaar. Ze begrijpen elkaar gevoelens als geen ander, voelen elkaars emoties, maar zouden zelfs in staat zijn om herinneringen van de ander te beleven. Daarbij lijkt een emotioneel moment met hun moeder een belangrijke rol te spelen. De eerste trailer van de game vind je hieronder.

Dontnod heeft in het verleden al laten zien niet bang te zijn om personages neer te zetten die je normaal niet zo heel snel in games zou tegenkomen. Zo had je in het eerste seizoen van Life is Strange bijvoorbeeld een sterk lesbisch hoofdpersonage, die simpelweg heel erg goed was uitgewerkt. Wat dat betreft heb ik er alle vertrouwen in dat dit nieuwe personage er ook één gaat zien die we in onze harten gaan sluiten.

Tell Me Why
Het desbetreffende personage (Bron: Dontnod)

Kijken we dan naar de gameplay van Tell me Why, dan is het goed om te weten dat je in de game diverse keuzes moet maken die dan gevolgen hebben voor het verloop van het verhaal. Hoewel de game tijdens de XO19 werd aangekondigd en daarbij op de pc en Xbox One verschijnt, verwacht ik de game ook gewoon op de PlayStation 4. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Tell Me Why is een verhalende game met een transgender hoofdpersonage
Sluiten