Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 15 november 2018

Telltale aan haar einde: games verdwijnen van Steam

Het zat er al tijden aan te komen, maar nu is de kogel toch echt door de kerk: Telltale Games is niet meer. De ontwikkelaar komt officieel aan haar einde en is druk bezig met afbouwen. Zo verdwijnt niet alleen het Twitter account van de CEO, maar ook verschillende titels van de ontwikkelaar op Steam. Het einde is hier. 

Einde voor Telltale

Het einde van Telltale Games zat er al even aan te komen, maar nu is het definitief. De ontwikkelaar is begonnen met het afbreken van de gehele operatie, zo laat een woordvoerder van Sherwood Partners weten. Tegenover Dailybiz wordt duidelijk dat Sherwood bezig is met de liquidatie van het bedrijf en de laatste zaken afgehandeld worden. Ook komt een voormalig werknemer naar buiten over het feit dat zijn COBRA ziektekostenverzekering op 30 november afloopt. Daarnaast is CEO Pete Hawley niet meer op Twitter te vinden en vertelt zijn LinkedIn pagina genoeg. Volgens de gegevens stopt hij deze maand als CEO van Telltale Games.

CEO TellTale Games LinkedIn

Telltale bevindt zich op dit moment in opdracht procedures, wat anders zijn dan de faillissement procedures. Echter is het uiteindelijke resultaat hetzelfde: Telltale Games gaat volledig verdwijnen. De laatste assets worden verkocht en het geld wat daarvan overblijft gaat naar de schuldeisers. Advocaten van Sherwood Partners zorgen ervoor dat dit allemaal zo snel mogelijk gaat gebeuren.

Games verdwenen van Steam

Telltale Games is dus aan het afbreken, dus wat gebeurt er met de huidige content? Daar is heel eerlijk gezegd nog weinig over bekend. Wel zijn Jurassic Park: The Game, Tales of Monkey Island en Back to the Future: The Game inmiddels verdwenen van Steam. We weten niet of dit iets te maken heeft met het huidige proces, maar de spellen zijn niet meer te kopen op het platform. Heb je de games al eerder gekocht? Dan blijven ze gewoon beschikbaar voor jou. Deze drie titels zijn overigens nog wel te vinden op GOG, de PlayStation Store en de Xbox Marketplace.

De ontwikkelaar liet in september al weten dat het alles aan het afronden is, maar sluit nu dus officieel de deuren.

Reageer op artikel:
Telltale aan haar einde: games verdwijnen van Steam
Sluiten