Jan de Raab
Jan de Raab Tech 5 okt 2018

De volgende Bitcoin: TenX is het betalingsverkeer van de toekomst

Waar veel digitale munten zich richten op het versterken van de eigen positie maakt TenX gebruik van de theorie dat flexibiliteit een voorwaarde is voor succes. Het project tracht de consument flexibel betalingen te laten verrichten door verschillende munten voor een transactie te gebruiken.

Wat is TenX?

TenX is een cryptocurrency-betalingsplatform dat bestaat uit een digitale portefeuille en een fysieke bankkaart. Met een bankkaart kan de houder cryptocurrency in fysieke winkels uitgeven in ruil voor verschillende goederen en diensten. Dit gebeurt door TenX te integreren met het COMIT-netwerk (cryptografisch beveiligde directe multi-asset-transactie met meerdere ketens), waardoor factureerbare betalingen in realtime kunnen worden uitgevoerd.

Smart Contract integratie

Een ander belangrijk kenmerk van het TenX-platform is DSS (Decentralized Security Smart contract (DSS).) DSS geeft een gebruiker meer controle over en beveiliging van zijn fondsen door hen in staat te stellen hun beveiligingsinstellingen aan te passen voor dagelijkse limieten, portfolio-uitgaven, opname-instellingen, enz. Het is echter ook mogelijk om de volledige portfolio te gebruiken voor gemengde transacties. Zo kunt vooraf de instellingen aanpassen waardoor een betaling wordt gedaan op basis van een verdeelsleutel, bijvoorbeeld 25% Bitcoin, 25% Ethereum, 25% Litecoin en 25% Dash.

Het Comit transactieprotocol

COMIT is een off-chain transactieprotocol waarmee elke blockchain kan worden verbonden. Het doel van het COMIT-netwerk is om de verbinding van nieuwe of bestaande blockchains te vergemakkelijken door gebruik te maken van het COMIT Routing Protocol (CRP). Het routeringsprotocol is eenvoudig weergegeven, een set standaarden die schetst hoe de verschillende blockchains met elkaar moeten communiceren, op dezelfde manier als hoe het internetprotocol (IP) in essentie de basis van het internet vormt.

Om een ​​blockchain compatibel te maken met het COMIT-netwerk, moeten deze minimaal aan de volgende vereisten voldoen:

 • Bestedingsbescherming voor dubbele uitgaven.
 • Multisignature technologie.
 • Time-Locks.
 • Hash-functie.

COMIT stelt kaarthouders in staat om elke blockchain-asset te gebruiken om goederen en diensten in realtime te kopen, van elke handelaar die wereldwijde creditcards accepteert. Cryptocurrencies hoeven niet te worden geconverteerd naar fiat-valuta totdat een daadwerkelijke transactie plaatsvindt. De gebruiker kan een reeks cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum van de ene naar de andere converteren door hun portefeuille te gebruiken.

TenX in de praktijk

Een voorbeeld van hoe realtime betalingen worden uitgevoerd met behulp van het TenX- en COMIT-platform ziet er als volgt uit:

 1. Noah koopt een kop koffie met zijn virtuele of fysieke kaart.
 2. De kaart stuurt vervolgens een autorisatieverzoek naar de TenX-servers voor het aankoopbedrag.
 3. TenX stuurt vervolgens een factuur via het COMIT-netwerk naar Noah.
 4. Vervolgens kiest Noah welk blockchain-item wordt gebruikt voor de betaling. Het bedrag wordt dan naar TenX gestuurd via het COMIT-netwerk.
 5. Na ontvangst van het overeenkomstige bedrag voor de factuur machtigt TenX de betaling aan de verkoper.

TenX-transacties maken ook gebruik van een netwerk van Liquidity Providers (LP) om te bepalen welke LP de beste wisselkoers heeft. Lp’s werken op blockchains om liquiditeit te verschaffen voor de uitwisseling van verschillende cryptocurrencies.

Het toekomstperspectief van TenX

In tegenstelling tot de meeste cryptocurrencies richt TenX zich op de mogelijk toekomstige mogelijkheden om cryptocurrencies te gebruiken in het dagelijkse leven. De flexibiliteit van de toepassingen geven TenX een absolute meerwaarde ten opzichte van andere munten. Het is daarom een van de munten met een grote overlevingskans met in feite een minpunt: acceptatie. Bij een grotere acceptatie zou TenX wel eens een regelrechte trendsetter kunnen worden. De consument is danniet langer afhankelijk van, of beperkt wordt door de waarde van slecht een munt.

Lees ook de vorige delen van deze serie:

 1. De volgende Bitcoin #1: alles wat je moet weten over Ethereum
 2. De volgende Bitcoin #2: Ripple is een vreemde eend in de bijt
 3. De volgende Bitcoin #3: Neo is China’s Ethereum
 4. De volgende Bitcoin #4: Litecoin biedt de volgende stap
 5. De volgende Bitcoin #5: wat je moet weten over Bitcoin Cash
 6. De volgende Bitcoin #6: Dash focust op veiligheid
 7. De volgende Bitcoin #7: Monero garandeert privacy
 8. De volgende Bitcoin #8: Cardano is Ethereum, maar dan anders
 9. De volgende Bitcoin #9: Stellar (XLM) doet het net even anders
 10. De volgende Bitcoin #10: IOTA (MIOTA) en het Internet of Things
 11. De volgende Bitcoin #11: Ethereum Classic (ETC) doet het anders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De volgende Bitcoin: TenX is het betalingsverkeer van de toekomst
Sluiten