Terecht! De Olympische regenboog Doodle van Google

Vandaag om 17.00 uur sharp begint de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen 2014 in Sotsji. De Spelen worden hiermee officieel geopend en hopelijk pakt Nederland veel medailles. Dat is de sportieve kant. Er zijn veel protesten vanuit de wereld, omdat mensen vinden dat Rusland de Olympische Spelen niet mag organiseren. Vooral vanwege de onlangs ingevoerde anti-homowetgeving. Dit is ook een reden waarom vertegenwoordigers van grote landen hun topsporters niet in Rusland gaan aanmoedigen. En ook Google laat van zich horen. Als je een kijkje op de homepage van Google neemt zie je dat ze de beroemde Google Doodle hebben omgetoverd tot een regenboogvlag met daarin Olympische sporten verwerkt. Onder de zoekbalk staat het volgende geschreven:

“Het beoefenen van sport is een mensenrecht. Ieder individu moet de mogelijkheid hebben om sport te beoefenen, zonder discriminatie van welke aard dan ook en in de geest van de Olympische gedachte. Dit vereist wederzijds begrip in de geest van vriendschap, solidariteit en fair play.”

Deze Doodle wordt op alle Googlepagina’s getoond. Zelfs op de Russische Googlepagina. Kijk zelf maar. Poetin heeft uiteraard nog niet gereageerd op het statement van Google. Maar hij is niet de enige. Merken als Coca-Cola, Visa, Samsung en McDonald’s, die de Olympische Spelen sponsoren, hebben nog niet van zich laten horen doch een statement gemaakt richting de anti-homowetgeving in Rusland.

Reageer op artikel:
Terecht! De Olympische regenboog Doodle van Google
Sluiten