Dit is het perfecte moment om weer te beginnen met Pokémon Go

Jelle van Es 25 jun 2018 Gaming

Pokémon Go is zonder twijfel de hype van 2016. Overal zag je mensen met een smartphone rondlopen terwijl ze zwepende bewegingen daarop uitvoerden. Er was massahysterie in grote parken, politie-agenten werden vaak er op gestuurd om verdachten mensen aan te spreken die ergens rondhingen en toen bleek dat ze bij een Pokéstop die game speelde en je had natuurlijk de verhalen van ongelukken omdat men de game in de auto speelden.

Eerlijk is eerlijk, die hype ligt achter ons. Althans, voor de grote massa. Er zijn echter nog heel veel mensen die het spelen. Ikzelf ben deze lente weer begonnen. Het is voor mijzelf fijn om aan te hebben staan tijdens mijn dagelijkse skeelerrondje.

Een soort van uitdaging om net een paar extra kilometer te pakken om zo dat ene ei uit te broeden. En in die paar maanden dat ik het speel, merk ik dat de game echt een stuk interessanter is geworden dan pak hem beet een jaar of twee geleden. Dit is dus echt het moment om de game er weer bij te pakken. En dat wil ik met deze punten benadrukken.

De game wordt simpelweg nog veel gespeeld

Ten eerste is Pokémon Go een game die nog altijd veel wordt gespeeld. Als ik de game in Amsterdam speel, dan zie je dat er rondom gyms flink veel geknokt wordt en dat maakt het veroveren van deze punten samen met vrienden interessant. Ook omdat je op die manier Pokécoins kunt verdienen. Deze kun je dan weer in de shop omwisselen voor handige voorwerpen.

Pokémon Go

Samen Raiden

Om de zoveel tijd verschijnt er in een gym een speciale Pokémon. Deze kun je dan met een groep gaan verslaan in een Raid. De meest makkelijke gevechten kun je in je eentje aan. De Pokémon in de gyms worden aangeduid met een score van 1 tot en met 5. 1 tot en met 3 kun je redelijk alleen aanpakken, terwijl je bij 4 en 5 te maken hebt met sterke of legendarische Pokémon. Het mooie hieraan is dat mensen echt op deze gyms afkomen en in groepsverband de gevechten aangaan. Sinds kort zijn in mijn straat twee Pokéstops omgevormd tot Gyms en zie ik zo’n vier keer per een grote groep mensen in een speeltuintje of bij een groep huizen staan.

Pokemon Go

Dat leidt overigens ook tot wat argwaan in de buurt, aangezien een maand geleden er een melding was van een kinderlokker en er wat inbraken zijn gedaan. Gelukkig kan ik ze dan uitleggen wat er gaande is. En het leuke aan mensen die hier op af komen, is dat ze sociaal zijn. Ik stuur mijn zoontje er vaak op af (die redelijk verslaafd is aan de game) en die komt dan enthousiast terug dat hij echt in een groep heeft gevochten. Op deze manier kunnen er ook echt vriendschappen ontstaan.

Enorm veel Pokémon

Zeker wanneer je na de grote hype in 2016 bent gestopt, dan is er heel wat voor je te ontdekken. Er zijn inmiddels 450 Pokémon die je kunt vangen van de eerste drie generaties. Ook zijn er nog diverse Alola-varianten op bestaande Pokémon. Als jij dus iemand bent die van verzamelen houdt, dan is er enorm veel te vangen voordat je klaar bent.

Pokémon go

Dagelijkse en wekelijkse challenges

Verder heb je tegenwoordig een goede reden om elke dag in te loggen. Je eerste Pokémon die je op een dag vang levert extra veel experiencepunten op, net als dat je extra items krijgt bij je eerste Pokéstop. Doe je dat zeven dagen achter elkaar, dan krijg je bovendien een soort van superbonus. Daarnaast zijn er field researches, waarbij je telkens iets van drie quests kunt hebben. Voor je eerste voltooide quest op een dag verdien je een stamp en met zeven stamps speel je een lootbox vrij en de mogelijkheid om een legendarische Pokémon te vangen. Bovendien krijg je voor elke voltooide quest ook bepaalde beloningen.

Pokémon Go

Bovenop dit is er ook een Special event, waarbij je in verschillende stappen allemaal speciale opdrachten moet voltooien. Aan het einde van dit avontuur kun je de legendarische Mew vangen. Kortom, de game kent vandaag de dag veel diepgang.

Veel evenementen in Pokémon Go

Bovenop dit alles worden er regelmatig speciale evenementen gehouden. Zo hebben we een paar weken geleden de kans gekregen om allemaal vecht-Pokémon te vangen, vervolgens stonden diverse stenen-Pokémon centraal en onlangs ging het om water-Pokémon. Ook zijn er communitydagen waar je in een beperkte tijd een bepaalde Pokémon vaak kunt vangen. Op die manier is het de ontwikkelaar gelukt om er elke dag wat mee te doen.

En dan hebben we het nog niet gehad over de mogelijkheid om nu Pokémon te ruilen in Pokémon Go. Momenteel moet je daar wel level dertig voor zijn en aangezien ik daar nog 50.000 XP van verwijderd ben, kan ik daar nog niet veel over zeggen.

Reageer op artikel:
Dit is het perfecte moment om weer te beginnen met Pokémon Go
Sluiten