Lamborghini presenteert elektrische Terzo Millennio: futuristische supercar

De meeste Lamborghini’s die we op dit moment kennen zien er al uit als ware supercars. Nu komt het automerk met een nieuwe auto die de definitie van ‘supercar’ naar een heel nieuw niveau tilt. Maak kennis met de Terzo Millennio.

Lamborghini racet naar de toekomst met Terzo Millennio

De Italiaanse autofabrikant Lamborghini heeft een stukje van de toekomst gepresenteerd met de Terzo Millennio; het concept voor een elektrische auto waarvan onder de motorkap een aantal hele gewaagde innovaties schuil gaan.

De Terzo Millennio ziet er niet alleen heel strak en snel uit (we hadden ook niet anders van Lamborghini verwacht), maar wordt echt tot leven gebracht door de samenwerking met het MIT die de fabrikant voor het ontwerpen van deze auto aanging.

Terzo Millennio

Het geluid moet hetzelfde blijven

Terwijl het in de autowereld voornamelijk gaat over elektrische auto’s, snelle hybrides en zelfrijdende auto’, gooit de Italiaanse autofabrikant het over een andere boeg. Een van de topmannen van Lamborghini zegt hierover dat mensen normaliter niet voor een sportauto gaan om vervolgens te worden gereden door een computer. De klanten willen geen chauffeur, ze willen zelf in de auto scheuren.

Daarnaast is het aantal cilinders fundamenteel voor dit soort auto’s, net als het aantal PK. De klanten van Lamborghini houden wel van technische snufjes in hun auto, maar niet die snufjes die het rijplezier wegnemen en al helemaal niet die het geluid wegnemen.

Terzo Millennio

Veel nieuwe technologieën onder de motorkap

Wat er dan zo high-tech en bijzonder aan deze auto is? Het meest opvallende is de hoge capaciteit voor veelvuldige energieopslag, ofwel de ‘supercapacitor energy storage’. Met MIT en de autofabrikant werken aan een supercapacitor die meer werkt als de belangrijkste accu van de auto met een grotere mogelijkheid om op te laden en te ontladen. Waar dit goed voor is? Wat dacht je van enorme acceleratie?

Als het MIT en Lamborghini een doorbraak kunnen bereiken met deze technologie, dan is de nieuwe Terzo Millennio absoluut een grote sprong in de toekomst voor de autofabrikant.

Terzo Millennio

Het bedrijf is ook de optie voor een van carbon gemaakte accu aan het bekijken die gebruik maakt van nanotechnologie. Deze zou het gewicht verminderen en hierdoor gemakkelijker ontladen. Het lijkt er op dat de Terzo Millennio misschien wel gebruik zal maken van twee verschillende energieopslagtechnologieën.

Allerlaatst wil Lamborghini dat de auto nog wel klinkt als een Lamborghini. Dit zal niet gemakkelijk zijn aangezien de auto niet beschikt over een V12 of V10. Het lijkt er op dat de autofabrikant nog even bezig is met het verzinnen van een gepaste oplossing.

Terzo Millennio

Het zal nog een tijd duren voordat je deze nieuwe supercar op de weg zal zien. Op dit moment is er alleen nog maar een concept dat laat zien welke richting de Italiaanse autofabrikant op wil met de auto.

Ook Nissan presenteerde onlangs een nieuwe supercar: niet te vergelijken met deze Lambo, maar zeker een goede vooruitgang voor het automerk.

Reageer op artikel:
Lamborghini presenteert elektrische Terzo Millennio: futuristische supercar
Sluiten