Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische auto's 15 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Beruchte privatisering-tweet Musk misschien toch gedeeltelijk waar

Voor zowel Tesla als Elon Musk is het jaar 2018 behoorlijk onstuimig geweest. Natuurlijk waren er problemen met de productie van Tesla Model 3, maar vooral ook Tweets van de Musk zorgden voor veel ophef en onheil.  Met name de tweet waarin Musk vermelde erover na te denken Tesla te privatiseren en daarna de tekst dat de fondsen daarvoor al geregeld waren, leverde Musk problemen met de Amerikaanse SEC op. Volgens de TradingAnalysis.com analist Todd Gordon, zou echter een gedeelte van de beruchte tweet uiteindelijk misschien toch nog realiteit kunnen worden.

Aandelen Tesla toch nog naar 420 dollar

Musk liet in de tweet namelijk weten dat voor de privatisering de Tesla aandelen opgekocht zouden worden voor 420 dollar per aandeel. Uiteindelijk is daar niks van gebeurd en moest Musk aftreden als Tesla voorzitter. Gordon geeft echter aan in een interview met CNBC dat de Tesla aandelen mogelijk wel omhoog zullen klimmen naar die 420 dollar. Op het moment zijn de aandelen rond de 344 dollar waard.

Tesla Elon Musk

Vorige dalingen voorspellen waardestijging

Gordon geeft aan dat bij de drie vorige dalingen in waarde, de aandelen voor een derde van de waarde kelderden. Met de drie dalingen doelt hij als eerste op het feit dat dat de aandelen minder werden in 2016 in verband met de vertragingen rondom de Tesla Model X. Daarna zorgden de vertragingen rondom de Model 3 in 2017 ook weer voor een waardedaling. De laatste significante daling vond dit jaar plaats na de berucht privatisering-tweet van Musk. Afgaande van de stijgingen na de eerste twee dalingen, voorspelt Gordon dat het nieuwe hoogtepunt rond de 420 dollar zou kunnen gaan liggen.

Onwaarschijnlijke opvolger Musk

Dat is goed nieuws voor Tesla, maar veel zal ook afhangen van de nieuwe voorzitter. Elon Musk moest als gevolg van de beruchte tweet aftreden als voorzitter en onlangs nam Robyn Denholm de functie van hem over. De meningen over de Australische dame zijn verdeeld en volgens de Financial Times zou Musk’s opvolger een onwaarschijnlijke keuze zijn om één van de meest uitdagende taken op zich te nemen in zakelijk Amerika. Namelijk het “temmen van de onevenwichtige Elon Musk”. Maar aan de andere kant is het misschien juist een vrouw die het meest geschikt is voor zo’n taak.

Robyn Denholm
Robyn Denholm

Verder lijkt Tesla in ieder geval lekker bezig te zijn met allerlei verschillende projecten. Zo zou de eerste hyperloop tunnel dit jaar nog open gaan, komt er een tequilla van de automaker en mogen we ook nog een cyberpunk Blade Runner pickup truck verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Inverse

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Beruchte privatisering-tweet Musk misschien toch gedeeltelijk waar
Sluiten