Tesla app offline: bestuurders buitengesloten uit eigen auto

Eén van de nadelen van websites en apps is dat ze zo nu en dan wel eens uit de lucht kunnen zijn. Dit gebeurde ook bij Tesla‘s app; deze was onlangs een aantal uur offline. Bij veel apps is het meer jammer dan echt onhandig wanneer dit gebeurt. Maar dat geldt niet voor de Tesla-app, aangezien veel eigenaren van deze auto’s de app gebruiken als sleutel. Die konden hun auto dus een paar uur niet in. Handig, die technologie.

Tesla app en support faalt: Ubertje bestellen dan maar?

Een aantal Tesla bestuurders zochten direct Twitter op toen ze hun auto niet konden gebruiken. De app was uiteindelijk ongeveer vier uur uit de lucht. Dit tot grote onvrede onder de bestuurders, die ook geen reactie ontvingen van Tesla‘s supportteam over het falen van de app. Dat resulteerde natuurlijk in een aantal fijne Tweets zoals je hier onder kunt lezen.

Wat is er mis met de goeie ouwe sleutel?

Het is ook mogelijk om een Tesla te openen met een kaart maar de meeste gebruikers vertrouwen op de app als sleutel. Het is best tricky om op je smartphone te vertrouwen als sleutel voor je auto, aangezien ook die er mee op kan houden, gestolen kan worden, je kunt hem vergeten bij de bakker, etc.. Een fysieke sleutel is eigenlijk toch best handig hè.

Elon Musk probeert steeds meer technologische snufjes en vermaak aan de Tesla‘s toe te voegen. Zo belooft hij binnenkort Netflix en YouTube in de elektrische auto’s. Wie niet vies is van een beetje tech in zijn auto kan er hier meer over lezen.

Reageer op artikel:
Tesla app offline: bestuurders buitengesloten uit eigen auto
Sluiten