Ilona Braam
Ilona Braam Rides 11 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Tesla-app update laat Siri spelen met je Tesla

Tesla is dit jaar lekker druk bezig met de Tesla App. Gedurende 2017 zijn allerlei nieuwe features en mogelijkheden toegevoegd en met de nieuwste update voor de iOS versie, werkt de app ook samen met Apple’s virtuele assistent. Voortaan kan Siri je dus ook helpen met je Tesla speeltjes. 

Updates Tesla app

Begin dit jaar kreeg de Tesla app een grote update met een nieuwe userinterface, touch ID en verschillende widgets. Niet veel later in het jaar werden ook de verschillende energieproducten van Tesla, zoals de Powerwall, aan de app toegevoegd. Nog iets later werd ook de Model 3 deel van het pakket. Deze laatste toevoeging was wel noodzakelijk, aangezien je met de Model 3 geen elektronische sleutelhanger krijgt om de auto te openen en weg te kunnen rijden. Hiervoor moet je als Model 3 automobilist de, steeds uitgebreider wordende, app gebruiken.

Tesla App met Siri

Nog niet alle functies kunnen door Siri uitgevoerd worden

Met de toevoeging van Siri  hoef je vanaf nu alleen nog maar te babbelen en je Tesla apparaten gehoorzamen (als je een iPhone hebt natuurlijk). Het lijkt er echter op dat Tesla binnenkort met een nieuwe update zal komen, aangezien nog niet alle functies van de app via Siri uitgevoerd kunnen worden. Zo is het bijvoorbeeld wel mogelijk om je Tesla auto te ontgrendelen en de koplampen te laten oplichten, maar kan Siri weer niks met het dak van de auto uitvoeren. Overigens vraagt Siri wel eerst netjes om toestemming voor de toegang tot je Tesla, wanneer je de assistent voor de allereerste keer daar iets mee moet doen. In een video laat Fred Lambert van Electrek zien hoe Siri aan de gang gaat met een geparkeerde Tesla.

Als je de naam Tesla hoort, denk je waarschijnlijk aan elektrische auto’s van een goede kwaliteit. Helaas blijken de Tesla’s toch nog wel wat problemen met zich mee te brengen. Bekijk hier hoe een Model S eigenaar vertelt over wat er mis is met zijn Tesla.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Electrek

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nieuwe Tesla-app update laat Siri spelen met je Tesla
Sluiten