Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 2 aug 2018

Elon Musk brengt games naar Tesla Model 3 en Model S

De Tesla Model 3 en Tesla Model S zijn bijna eerder gadgets, dan pure auto’s. Al helemaal als het om de software van de autofabrikant gaat. Regelmatig worden er nieuwe features toegevoegd, of wordt zelfs het bereik vergroot, allemaal middels updates voor de software. Zelfs inclusief Atari Games.

Tesla komt met Atari games

De volgende update wordt echter al helemaal speciaal. Elon Musk en Co. zijn niet vies van ludieke easter eggs, en dat wordt binnenkort opnieuw bewezen. Over enkele weken kun je klassieke Atari-games spelen op de schermen in Tesla’s.

Althans, als je stil staat. Het is niet de bedoeling dat je onder het rijden een pittig potje Missile Command speelt, hoe vermakelijk dat ook zou zijn. De easter eggs werden gisteren door Elon Musk aangekondigd op Twitter.

Tesla Model S

Volgens de miljardair zitten de spelletjes in versie 9.0. Als alles volgens planning verloopt (wat bij de autofabrikant zelden het geval is) dan kun je de update binnen vier weken verwachten. Helaas heeft de fabrikant nog niet bevestigd om welke games het gaat.

In antwoorden op zijn originele tweet deelde Musk echter wel zijn wenslijstje. De ondernemer hoopt Pole Position, Tempest en Missile Command in deze release te leveren, wat suggereert dat er in de toekomst meer games toegevoegd zullen worden.

Tesla Atari Games
Missile Command

Maar goed, dat is al een mooi lijstje. Die drie titels behoren tot de meest populaire Atari-klassiekers. Voor de jongere eigenaren zal het om een obscuur retro-grapje gaan, maar voor de iets oudere Tesla-bezitters wordt het een nostalgisch extraatje.

Ook tof: Pole Position wordt volgens Musk waarschijnlijk gekoppeld aan het stuur van de Tesla’s. Heb je geen elektrische auto op je oprit staan, maar ben je toch een groot fan van Atari? Treur dan niet, want de gamefabrikant werkt aan een console waarop je klassiekers en moderne PC-games kunt spelen.

 

Reageer op artikel:
Elon Musk brengt games naar Tesla Model 3 en Model S
Sluiten