Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Cars 25 mrt 2019

Nieuwe Tesla feature zorgt voor minder ongelukken (en boetes)

Tesla is constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe features. Of het nu gaat om een Dog Mode, een nieuwe manier om je auto sneller op te laden of de Autopilot feature: het is allemaal indrukwekkend te noemen. Die laatste feature is overigens voorzien van een nieuwe update. Vanaf nu zorgt je Tesla niet alleen voor minder ongelukken, maar ook voor aanzienlijk minder boetes. En dat is altijd welkom!

Tesla Autopilot gaat je waarschuwen voor rode stoplichten.

De Tesla community heeft het volle bak over een nieuwe Autopilot over-the-air update (versie 2019.8.3.) die afgelopen zaterdag opeens het daglicht zag. Volgens veel gebruikers, en nieuwe informatie, zorgt de software ervoor dat je aanzienlijk minder boetes om de oren krijgt. En daarbij wordt er, uiteraard nog veel belangrijker, gezorgd voor aanzienlijk minder ongelukken. Althans, dat is de bedoeling van het feit dat Tesla je vanaf nu waarschuwt voor rode stoplichten. Mocht je hem net even missen, dan lijkt het erop dat AutoPilot je een waarschuwing geeft.

De Autosteer feature, die camera’s en sensoren gebruikt om de auto binnen de rijstrook te houden en navigeert in strakke bochten, is voorzien van een extra functie. Volgens de Tesla community wordt de bestuurder voortaan gewaarschuwd voor een rood stoplicht wanneer de auto steeds dichterbij komt. Tesla zelf heeft de feature de naam Autosteer Stop Light Warning gegeven, wat simpelweg duidelijk vermeldt wat we kunnen verwachten. Op Visuele en Audiovisuele wijze wordt de bestuurder eraan herinnert dat hij het stuur over moet nemen.

Het is een uiterst simpele update binnen het gecompliceerde ecosysteem van Autopilot. Wel laat het bedrijf weten dat het slechts om een waarschuwing gaat en we niet moeten verwachten dat de auto ook direct handelt. Dit zou dus betekenen dat lekker achterover leunen in je Tesla er, tijdens het rijden, nog niet helemaal in zit. Dit zit er overigens wel aan te komen volgens CEO Elon Musk. En wanneer hij het zegt…

Reageer op artikel:
Nieuwe Tesla feature zorgt voor minder ongelukken (en boetes)
Sluiten