Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Cars 12 dec 2018

Elon Musk toont drie nieuwe Tesla Autopilot features

Volgens Tesla CEO Elon Musk gaat de Tesla Autopilot feature een stuk slimmer worden dan hij op dit moment is. Informatie die de eindbaas uiteraard op Twitter dropte. De handige feature moet ervoor zorgen dat de computer de controle van de auto, in bepaalde omstandigheden, over kan nemen. Het zijn de eerste stapjes in het proces om rijden volledig automatisch te maken. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over het besturen van de auto, maar kun je lekker achterover leunen. 

Nieuwe features voor Tesla Autopilot

Elon Musk laat op Twitter weten dat bezitters van Tesla’s, die jonger zijn dan twee jaar, zonder twijfel de Navigate en Autopilot features moeten testen. Volgens de CEO is die laatste feature al dusdanig ver dat je automatisch langzame medeweggebruikers in kan halen en de juiste afslag neemt op de snelweg. Maar waar Autopilot op dit moment nog niet perfect is, werkt het bedrijf keihard om dit na te jagen. Zo heeft Tesla maar liefst drie nieuwe features toegevoegd aan de automatische besturing van je auto.

Autopilot moet binnenkort rekening gaan houden met stoplichten door Traffic Light Detection. Deze feature zorgt ervoor dat de computer stoplichten gaat lezen en reageert op groen of rood licht. Iets wat het ook moet gaan doen met stopborden door middel van Stop Sign Detection. De derde functie komt in de vorm van Roundabouts, welke het mogelijk maakt dat je volledige automatisch over de rotonde rijdt en de juiste afslag neemt. Kortom: een handjevol keiharde features die ervoor gaan zorgen dat automatisch rijden toch echt een ding gaat worden.

De toekomst van Autopilot

De bovenstaande features zorgen ervoor dat Autopilot een stuk completer gaat worden dan het op dit moment is. Maar waar er nu nog assistentie vereist is van de bestuurder, is het de bedoeling dat je straks zonder enige handeling op je bestemming aankomt. Ook dit laat Elon Musk weten op Twitter. De toekomst van Autopilot is er eentje die je vroeger in Knight Rider voorbij zag komen, maar toch werkelijkheid kunnen worden. Tesla is van plan om de auto uiteindelijk op te kunnen roepen van waar dan ook en om hem afstandbestuurbaar te maken.

Autopilot is de toekomst van autorijden en Tesla lijkt er alles aan te doen om dit zo snel mogelijk te realiseren. Sterker nog: door de Tweets van Musk en teasers van aankomende functies, zou een volwaardige release zomaar om de hoek kunnen staan.

Reageer op artikel:
Elon Musk toont drie nieuwe Tesla Autopilot features
Sluiten