Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Cars 14 sep 2020

Tesla-baas Elon Musk haalt uit naar Bill Gates in tweet

Elon Musk en Bill Gates lijken niet de grootste vrienden van elkaar. De Tesla-topman haalt flink uit naar de oud-Microsoft-baas.

Twee van de rijkste personen ter wereld hebben het met elkaar aan de stok. Nadat Bill Gates eerder liet weten twijfels te hebben over elektrische vrachtwagens, laat Elon Musk van zich horen. Hij vindt dat Gates totaal geen idee heeft waar hij over praat. Juist Musk wil met Tesla elektrische vrachtwagens op de markt brengen.

De toekomst van elektrische trucks

Gates liet zijn gedachtes over elektrische trucks de vrije loop tijdens een blog in augustus. Daar liet hij flink te twijfelen aan het nut daarvan en dus ook de ideeën van Musk. De accu’s zijn volgens mister Microsoft groot en zwaar, waardoor ze nooit sterk genoeg kunnen zijn. “Zelfs met grote ontwikkelingen in de technologie, zullen 18-wielers, vrachtschepen en passagiersvliegtuigen geen gebruikmaken van elektriciteit. Dat werkt alleen wanneer je kleine afstanden moet afleggen. We moeten een andere oplossing vinden voor langeafstandsvoertuigen.” Volgens hem is dat goedkope alternatieve brandstoffen zoals biobrandstof.

Wat Musk misschien nog wel meer steekt, is dat Gates in de post complimenten geeft aan verschillende automakers die met elektrische pick-ups komen: General Motors, Ford, Rivian en Bollinger. Opvallend genoeg liet Gates het Tesla van Musk buiten het rijtje, terwijl die met de Cybertruck misschien wel een van de meest concrete plannen heeft.

Musk en Gates zijn geen vrienden

In een reactie op Twitter liet Musk weten dat Gates daadwerkelijk geen idee heeft waarover hij praat. Het is echter niet de eerste keer dat de twee met elkaar in de clinch liggen. In februari van dit jaar liet Musk weten dat hij zijn gesprekken met Gates teleurstellend vond. Dit omdat Gates besloot een elektrische Porsche Taycan aan te schaffen in plaats van een Tesla.

Reageer op artikel:
Tesla-baas Elon Musk haalt uit naar Bill Gates in tweet
Sluiten