Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 18 apr 2018

Batterijen Tesla gaan langer mee dan verwacht

Het is nog maar een paar jaar geleden dat Tesla met zijn elektrische auto’s op de markt kwam en sindsdien is er een redelijke revolutie gaande. Er is meer aandacht gekomen voor elektrisch rijden in het algemeen en traditionele autofabrikanten werken nu ook aan hun eigen elektrische wagens. Toch zijn er nog wat vraagtekens rondom het rijden in een elektrische auto. De grootste vraag die daarbij gesteld wordt is in hoeverre de batterij die alles aandrijft het na verloop van tijd houdt. Hoe meer je een batterij gebruikt, hoe slechter deze wordt. Kijk maar eens naar je smartphone. Hoe lang deze in het begin meeging en hoe hij een jaar later doet. Tesla heeft hiervoor een onderzoek gedaan onder zijn gebruikers en daarbij zijn de resultaten beter dan dat het bedrijf had verwacht.

De batterijen voor Tesla’s gaan langer mee dan verwacht

Uit dat onderzoek, dat is goed gedaan onder 350 gebruikers van een Tesla, gaven de gebruikers aan dat de batterij slechts vijf procent in prestatievermogen is gedaald nadat de gebruiker 80.000 kilometer heeft gereden.

Dat is een behoorlijk aantal kilometers en de daling valt wat dat betreft enorm mee. Zij die meer dan 290.000 kilometer hadden gereden zeiden dat de batterij nog voor 90 procent van zijn maximale prestaties werkten. En tot slot waren er nog gebruikers die 800.000 kilometer hebben afgelegd (hoe dan?).

Zij stelden dat de batterij nog op 80 procent van zijn kunnen werkte. En dat is dus echt heel goed.

Voor de Model S en Model X heeft Tesla nooit naar buiten gebracht wat je als gebruiker kon verwachten van de batterij-afname, maar voor de Model S wordt de verwachting uitgesproken dat de batterij op 70 procent van zijn kunnen zit wanneer de gebruiker op de 190.000 kilometer zit. Maar dat zou dus wel eens meer kunnen zijn.

En wellicht dat dat straks voor de toekomstige Model Y nog beter gaat worden.

Reageer op artikel:
Batterijen Tesla gaan langer mee dan verwacht
Sluiten