Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Cars 18 sep 2020

Tesla-bestuurder krijgt boete voor te hard rijden tijdens een tukje

Slapen achter het stuur en dan een boete krijgen voor te hard rijden. Het is een gevaarlijke combinatie, zelfs in een Tesla.

De Tesla is natuurlijk de auto van de toekomst. De auto is volledig elektrisch en heeft zelfs een boardcomputer waarmee de auto zelfstandig kan rijden. Toch is de techniek 100 procent waterdicht en dat blijkt wel bij een bestuurder in Canada. Hij krijgt een boete voor te hard rijden terwijl hij achter het stuur zit te slapen.

Slapen rijden in een Tesla

Het incident gebeurde afgelopen juli in de Canadese provincie Alberta zo’n 100 meter ten zuiden van de stad Edmonton. De politie zag dat een Tesla Model S meer dan 140 kilometer per uur reed. Daarop besloot het de achtervolging in te zetten. De twee stoelen aan de voorkant bleken helemaal omlaag gezet te zijn en de bestuurder bleek te slapen. Toen de politie de zwaailichten aanzette en andere auto’s aan de kant gingen versnelde de auto.

Tegen CBC vertelt politieagent Darri Turnbull wat hij precies meemaakte, meldt BBC. “Niemand keek door het raam om te kijken waar de auto naartoe ging.” De Tesla versnelde volgens hem doordat hij vrij baan had doordat de andere bestuurders aan de kant gingen. “Ik ben al 23 jaar bij de politie en het grootste gedeelte daarvan was bij de verkeerspolitie. Ik ben echter sprakeloos. Ik heb nog nooit zoiets gezien, maar natuurlijk bestond de techniek nog niet.”

Voor de rechter

De Tesla-bestuurder bleek een 20-jarige man uit British Columbia te zijn. Hij moet in december voor de rechter verschijnen. Hij werd in het begin een boete voor te hard rijden en een tijdelijke rijontzegging van 24 uur wegens vermoeidheid. Daar nam het Openbaar Ministerie echter geen genoegen mee. Hij moet nu ook voor de rechter verschijnen wegens gevaarlijk rijgedrag.

Hoewel Tesla een automatische piloot heeft, is het nog niet veilig genoeg om zelfstandig te rijden. De level-two Autopilot heeft nog steeds een oplettende bestuurder nodig, die mogelijk kan ingrijpen wanneer dit nodig is. Tesla-oprichter Elon Musk hoopt dat in de toekomst de auto volledig autonoom kan rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tesla-bestuurder krijgt boete voor te hard rijden tijdens een tukje
Sluiten