Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tesla 4 mei 2018

Als Tesla een boot zou maken, dan zou het er zo uitzien

Tesla heeft het op het moment maar druk met het produceren van de Model 3 auto’s en zichzelf zien te redden van een financiële ondergang. Het is dus niet erg waarschijnlijk dat het bedrijf na zit te denken over elektrische boten, maar als ze dat in de toekomst ooit wel zouden doen hoeven we ons niet af te vragen hoe die er dan uit zouden zien. Designer Belharmoudi Aziz help ons een handje een weg met zijn Tesla E-Vision GT boot concept.

Zonnepanelen op het voordek

De E-Vision GT ziet eruit als een Tesla, maar dan op het water. Net zoals de auto’s komen er geen uitlaatgassen aan te pas, maar is de boot uitgerust met elektrische motoren en lithium-ion batterijen.

Deze batterijen worden on-the-go meteen ook opgeladen door zonnepanelen op het voordek. Het lukte Elon Musk niet om zonnepanelen op het dak van de Model 3 te krijgen, maar op een plat dek zou het wat makkelijker moeten zijn.

Tesla E-Vision GT boot concept

Tesla boot met twee elektrische aandrijflijnen

Het vaartuig komt met maar liefst twee aparte aandrijflijnen, die symmetrisch aan de linker- en rechterkant zijn geïnstalleerd. Deze zouden muisstil en vibratievrij zijn. Samen zijn de motoren van de Tesla boot goed voor maar liefst 1800pk en een topsnelheid van meer dan 40 knopen, wat neerkomt op 74 km per uur.

Tesla E-Vision GT boot concept

Gemaakt voor snelheid

De boot zelf is 18 meter lang en zou genoeg plek hebben om acht personen comfortabel te vervoeren. Het interieur is uitgevoerd in UV en waterproof materialen en hout wordt hier niet alleen gebruikt voor de vloer, maar om het hele interieur van wat meer flair te voorzien. Omdat de E-Vision GT gebouwd is voor snelheid, is de structuur van de boot gemaakt van een CRP composiet versterkt met Kevlar.

Tesla E-Vision GT boot concept

Het is zeker een mooi ding om te zien, maar zoals gezegd is Tesla momenteel druk met andere dingen. Volgens Elon Musk komt het echter allemaal wel goed en zou Tesla in de tweede helft van het jaar weer winstgevend zijn.

Behance

Reageer op artikel:
Als Tesla een boot zou maken, dan zou het er zo uitzien
Sluiten