Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Rides 27 apr 2020

Tesla brengt langverwachte functie uit voor Autopilot, maar nog wel in bèta

Autofabrikant Tesla, bekend van autonome auto’s, heeft een langverwachte update voor de Autopilot-functie uitgebracht. De functie, genaamd Traffic Light and Stop Sign Control, is nu beschikbaar in bèta. Dat betekent dat eigenaars de komende tijd extra alert moeten zijn op hoe de auto reageert.

Het nieuws dat Tesla aan de update werkt, is al sinds vorige maand bekend. Maar vanaf nu kunnen enkele eigenaars van zo’n autonome auto van de functie gebruikmaken. Het gaat inderdaad om een handjevol eigenaars van deze auto’s, aangezien de functie in bèta gelanceerd is. Dat betekent dat wanneer je je aangemeld hebt voor deze groep, je de komende tijd dus goed in de gaten moet houden hoe je auto reageert. Met Traffic Light and Stop Sign Control kan je auto stoppen bij het stoplicht en ook rekening houden met stopborden.

Tesla brengt langverwachte update uit

In een persbericht laat Tesla weten dat je auto dus nu met de bovenstaande dingen rekening kan houden. Wanneer je Traffic-Aware Cruise Control of Autosteer gebruikt, dan stopt de auto langzaamaan wanneer die een stoplicht of stopbord herkent. De auto vermindert altijd in vaart, of de kleur van het stoplicht nou groen, oranje of rood is. Wanneer je bij een kruising komt, dan laat de auto via een notificatie weten dat die in vaart mindert voordat die dat daadwerkelijk doet. Vervolgens stopt hij bij de rode lijn in de rijdvisualisatie.

Blijven opletten

Je zult als bestuurder van de Tesla moeten aangeven dat het veilig is om door te rijden. Dat doe je door op de gear selector te drukken en heel even het gaspedaal in te drukken. Net zoals met andere functies van Autopilot is het van belang dat je waakzaam bent en ondertussen niet even wat anders doet. Zo kun je altijd actie nemen wanneer er iets fout dreigt te gaan. Zo is het van belang dat je altijd in staat bent te remmen, zeker wanneer de auto stopborden of -lichten niet herkent. Zeker in het begin zal de functie heel conservatief te werk gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Electrek

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Tesla brengt langverwachte functie uit voor Autopilot, maar nog wel in bèta
Sluiten