Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 1 dec 2017

Hoe je met een Tesla gratis cryptocurrency kunt minen

Als cryptocurrency miner heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met een hoge energierekening. Om deze kosten te beperken moet je slim en creatief nadenken. Zoals deze Tesla-eigenaar. Hij gebruikt zijn Tesla Model S om gratis cryptocurrency te minen. Maar hoe?

Tesla superchargers om cryptocurrency te minen

Het minen van crypocurrency zoals Bitcoin, Ethereum of Ripple kost veel computerkracht. Iets dat in hoge energierekeningen resulteert. Kort gezegd refereert ‘mining’ naar het proces waarbij cryptographic puzzels worden opgelost om transacties op de Blockchain te faciliteren en om coins te creëren. Dit zorgt uiteindelijk voor cryptocoins in jouw wallet.

Als je echter over een Tesla beschikt is deze hoge energierekening niet nodig. Motherboard meldt dat er op internet al een tijd grappen worden gemaakt over het minen van coins met je Tesla. Wat blijkt, een Tesla-eigenaar ging aan de slag, plaatste een zogenoemde mining rig in zijn Tesla en nu zorgen Tesla’s gratis Superchargers voor de benodigde energie om ‘m up and running te houden.

cryptocurrency

Ook Bitcoin?

Zonder al te technische te worden gebruikt de mining rig GPUs om de puzzels op te lossen. Hiermee kan dus geen Bitcoin worden geminet, maar wel cryptocurrencies zoals Ethereum. Voor het minen van Bitcoin heb je ASIC chips nodig.

Denk je nu “say what, ik ren naar de dichtstbijzijnde Tesla-dealer om een Tesla te leasen”? Dat zouden wij niet zo snel aanraden, omdat een Tesla niet de goedkoopste auto is en je jezelf moet afvragen of je dit geld écht terug gaat verdienen. Ook zal je Tesla aanvoelen als een warme oven ?. Een bizar feitje om nog te weten is dat Bitcoin nu al meer elektriciteit dan deze 159 landen verbruikt. Damn!

Meer veelbelovende coins en tips vind je in ons cryptocoins dossier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Hoe je met een Tesla gratis cryptocurrency kunt minen
Sluiten