Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tesla 27 jul 2019

Tesla raakt weer toptalent kwijt: ook CTO en medeoprichter J.B. Straubel vertrekt

Het lijkt Tesla niet echt mee te zitten als het gaat om het vasthouden van hun talenten. De afgelopen paar jaren zagen we om de beurt senior ingenieurs  het bedrijf verlaten en nu valt het doet zelfs ook voor de Tesla CTO en medeoprichter J.B. Straubel. Tijdens de laatste conference call werd meteen ook medegedeeld dat Straubel zijn rol als CTO neer ging leggen. Wel zou de man nog aanblijven in een meer adviserende rol.

Niet met ruzie uit elkaar

Het ziet er niet naar uit dat Straubel een akkefietje met Elon Musk heeft gehad en het bedrijf met ruzie verlaat. Musk bedankte Straubel voor zijn fundamentele rol in het oprichten  van Tesla en J.B. benadrukte dat hij optimistisch blijft over de toekomst van de automaker. De voormalige CTO wil ook dat iedereen weet dat hij niet vertrekt omdat hij geen vertrouwen meer zou hebben in het bedrijf of het team. Hij zou zich echter willen gaan richten op de startup Redwood Materials, die zich bezighoudt met recyclen.

Tesla oplaadpunt

Baglino nieuwe Tesla CTO

Uiteraard heeft Tesla nu een nieuwe CTO nodig en dat wordt Drew Baglino. Baglino is geen nieuwe naam binnen de Tesla familie. Zo begon de man in 2006 als electrical engineer bij Tesla in San Carlos. Door zijn werk kregen we onder andere de performance verbeteringen in 2008 voor de Tesla Roadster. Daarnaast heeft hij ook het dual motor systeem van de Tesla Model S op zijn naam staan. In ieder geval weet Baglino dus wel wat er zich allemaal afspeelt in de fabriek en het bedrijf lijkt in goed te handen te zijn met J.B. als CTO.

Overigens verlaten niet alleen medewerkers de automaker, maar soms ook de auto’s zelf. Zo heeft Tesla onlangs de standaard versies van de Model S en X geschrapt en kun je nu alleen nog maar gaan voor de Long Range varianten.

BGR

Reageer op artikel:
Tesla raakt weer toptalent kwijt: ook CTO en medeoprichter J.B. Straubel vertrekt
Sluiten