Elektrische auto van hout: deze Tesla Cybertruck is een monsterhit op het web

Elektrische auto's Jeroen Kraak 20 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoewel Tesla met zijn Cybertruck hoge ogen weet te gooien, heeft het Amerikaanse bedrijf een ding niet bedacht. Er is op dit moment een elektrische auto van hout en die is, opvallend genoeg, een monsterhit op het internet.

De Cybertruck wist tijdens de presentatie veel opzien te baren vanwege het opvallende ontwerp. Daarnaast wilde Elon Musk ook nog laten zien dat je optimaal beschermd in zou worden. Het ging echter mis toen Musk als demonstratie er een baksteen tegenaan gooide. In plaats dat de ruit ‘m zou afketsen, ging die er vol doorheen. Hij snapte er dan ook geen hout van. Zoiets zou niet bij dit houten exemplaar gebeuren.

Een elektrische auto van hout

Wie wel uit het juiste hout is gesneden is een houtbewerker uit Vietnam. Hij heeft een Cybertruck gemaakt van hout. Het resultaat deelt hij op X.

In totaal heeft de Vietnamees er 100 dagen over gedaan. Hoewel het chassis, frame en wiel van metaal zijn, heeft hij de meeste onderdelen van hout gemaakt. Zelfs de stoelen en het stuur, maar of dat nou heel erg comfortabel is? Kosten noch moeite heeft de man bespaard, want er is zelfs een X-logo op de deur te vinden. Overigens is de ruit wel van plexiglas en dus komt er geen baksteen doorheen.

Sterker nog, hij heeft er zelfs ook nog een Cyberquad bijgemaakt. Deze past prima op de achterzijde van de nieuwe elektrische auto van Tesla.

Nadat zijn exemplaar af was, heeft de maker een bericht gestuurd naar Elon Musk via X. Hij wil dan ook zijn exemplaar aan Musk en Tesla schenken. “Natuurlijk, dat wordt heel erg gewaardeerd”, antwoordt Musk met een hartje erbij.

Tesla heeft eigen graf gegraven door Cybertruck

Het is een kleine opsteker voor het bedrijf, want de productie van de elektrische auto is een probleem geworden. De Tesla Cybertruck is verschillende keren uitgesteld. Nu wordt er af en toe een testauto op de openbare weg gezien, maar daar blijft het dan ook bij. Het is dan ook een echt blok aan het been voor Tesla, of zoals Elon Musk zegt: “We hebben onze eigen graf gegraven met de Cybertruck.”

Op 30 november is het dan eindelijk zover. Dan rijdt de eerste Tesla Cybertruck ook echt officieel de fabriek uit. Desondanks tempert Elon Musk nu al de verwachtingen van de elektrische auto, vanwege de productieproblemen.

Na Apple en Samsung heeft Xiaomi nu ook Tesla en Polestar in het vizier

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen