Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Cars 25 nov 2019

Tesla Cybertruck volgens Elon Musk al 200.000 keer besteld

De veelbesproken Tesla Cybertruck is inmiddels al 200.000 keer besteld, zo maakt CEO Elon Musk vandaag bekend op Twitter.

Mensen die de Tesla Cubertruck pre-oderen moeten een bedrag van 100 dollar betalen. Dit bedrag is volledig terug te krijgen wanneer je de bestelling annuleert, maar zorgt er wel voor dat Tesla inmiddels al zo’n 20 miljoen dollar in het laatje heeft liggen. En dat is best een lekker bedrag om binnen 48 uur bij elkaar te sprokkelen.

Tesla Cybertruck organisch populair

Tesla kondigde afgelopen vrijdag de langverwachte Cybertruck aan. In de loop der jaren werd er veel gesproken over de elektrische pickup truck en bouwde een YouTuber zelfs een eigen variant van de auto. Maar inmiddels is het echte werk begonnen en snappen we eindelijk wat Elon Musk tijden geleden bedoelde met “een Cyberpunk Blade Runner-achtig design”. En ondanks het feit dat veel mensen hun vraagtekens zetten bij de opvallende pickup truck, zijn er ook heel veel mensen die er nu al eentje besteld hebben.

Elon Musk maakte vannacht (Nederlandse tijd) op Twitter bekend dat er inmiddels al 200.000 Cybertrucks verkocht zijn door Tesla. Gezien het feit dat elke consument $100 in moet leggen om de pre-order te bevestigen, zorgt dat ervoor dat Tesla al 20 miljoen dollar om heeft weten te zetten in minder dan 48 uur. Opvallend gezien het feit dat de productie van de Cybertruck pas in 2021 gaat beginnen. Mensen die de Tri-motor variant van de pickup hebben gekozen moeten nog langer wachten, die productie start pas eind 2022.

De populariteit van de auto is volgens Elon Musk wel erg opvallend, gezien het feit dat er geen cent uitgegeven is aan advertenties en samenwerkingen.

Elon Musk brengt drie varianten

Elon Musk’ Tesla gaat de nieuwe Cybertruck in drie verschillende varianten naar de consument brengen. Het instapmodel zal de single-motor RWD zijn, die bijna 3500 kilo kan trekken. Daarbij heeft de auto van 39.900 dollar een actieradius van 400 kilometer en zit deze binnen 6.5 seconden op de 100 kilometer per uur.

De tweede variant is de dual-motor AWD. Deze Cybertruck kost je tienduizend dollar extra en sprint iets sneller naar de 100 kilometer per uur dan de single-motor RWD. De dual-motor doet er 4.5 seconden over. Daarbij is er ook de mogelijkheid om 4500 kilogram te trekken, in plaats van 3500 kilogram.

Voor wie dat allemaal nog niet indrukwekkend genoeg is, is er dus ook de Tri-motor AWD. Deze zal pas eind 2022 in productie gaan, maar biedt je verreweg wel het meeste. Het trekgewicht gaat naar de 6350 kilogram en je actieradius is minimaal 800 kilometer. Dat is uiterst indrukwekkend, maar bij lange na niet het meest indrukwekkend. Dat is misschien nog wel snelheid waarmee deze variant optrekt: 0-100 kilometer per uur in 2,9 seconde. Heel veel sneller gaat een pickup niet worden. Benieuwd hoeveel deze variant kost? Check dan dit artikel op onze website!

Reageer op artikel:
Tesla Cybertruck volgens Elon Musk al 200.000 keer besteld
Sluiten