Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 18 feb 2020

Tesla Cybertruck in iconische Back To The Future scene

Het is tegenwoordig een trend om bekende filmscènes door middel van deepfake-technologie dusdanig te bewerken, dat het net lijkt alsof er andere acteurs inspelen. Zo zijn er bijvoorbeeld video’s op het internet te vinden waarin het niet Arnold Schwarzenegger, maar Sylvester Stallone is die Terminator speelt. We hebben nu echter ook een deepfake gevonden waarin een Tesla Cybertruck het lijdend voorwerp is.

Zoals je misschien wel hebt gezien deelden we onlangs een video waarin de gezichten van Back To The Future-personages Marty McFly en Doc Brown vervangen zijn door die van Tom Holland en Robert Downey Jr. We hebben nu echter ook een filmpje waarin niet de acteurs, maar de auto verwisseld is.

De Tesla Cybertruck als tijdmachine

Er is via het Youtubekanaal Elon McFly onlangs een alternatieve versie van een iconische Back To The Future-scene online gezet. Het gaat hier om het moment waarop Marty en Doc de tijdmachine voor het eerst uittesten. De auto waarin deze uitvinding verwerkt zit is dit keer namelijk geen DeLorean, maar een Tesla Cybertruck:

De bovenstaande video blijkt afkomstig van een bedrijf genaamd Fort York VFX. Zoals het ernaar uitziet hebben ze geen deepfake gebruikt om de Tesla Cybertruck in de video te verwerken, maar een andere technologie.

Back to the Future: The Musical

Het bovenstaande filmpje is niet het enige dat we de laatste tijd rondom Back To The Future hebben zien verschijnen. Naast de eerdergenoemde deepfake-video met Tom Holland en Robert Downey Jr. is er ook een reclamespotje verschenen voor een Back to the Future Musical. Je zou hierdoor bijna gaan denken dat er ook nog een nieuw deel of reboot in de maak zou zijn (misschien wel met een Tesla Cybertruck!), maar zolang Robert Zemeckis leeft zal deze er waarschijnlijk nooit komen. De regisseur achter de trilogie heeft namelijk ook een groot deel van de rechten in handen en ziet een nieuwe versie niet zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tesla Cybertruck in iconische Back To The Future scene
Sluiten