Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Cars 14 feb 2019

Tesla: nieuwe feature richt zich volledig op honden

Honden blijven nog wel eens in auto’a achter. Baasjes doen even snel een boodschap, drinken een kopje koffie of moeten snel iets ophalen. Maar wanneer het warm is buiten, kan dit toch zeker voor flink wat problemen zorgen. Zo worden er nog geregeld ruitjes ingeslagen om honden van verstikking te kunnen redden. Tesla kent het probleem en komt met een gloednieuwe feature. Een feature die volledig gericht is op honden. 

Tesla zet zich in voor honden

Tesla-eigenaren hoeven zich binnenkort minder schuldig te voelen wanneer ze hun hond eventjes in de auto achterlaten. De fabrikant heeft een gloednieuwe feature aangekondigd genaamd Dog Mode, wat simpelweg gericht is om de vriendelijke viervoeters te helpen. Door de software update blijft de air-conditioning aan staan en geeft het informatie over het welzijn van de hond aan buitenstaanders. Kortom: Tesla gaat zich volledig inzetten voor de viervoeters.

https://twitter.com/Tesla/status/1095885520058515456

Er zijn genoeg voorbeelden van de autoruiten die ingeslagen worden, om honden uit een benauwde situatie te halen. Maar waar dit uiteraard een goede daad is, wordt een situatie nog wel eens verkeer geïnterpreteerd. Zo worden er ook genoeg ramen gebroken wanneer er niks aan de hand is. Met Dog Mode is dat, volgens Tesla, volledig verleden tijd.  Zo vertelt het buitenstaanders de gesteldheid van de hond, toont het de temperatuur van de cabine en is er een bericht zichtbaar met de tekst: “mijn eigenaar komt zo terug!”.

De oorsprong van deze unieke feature is afkomstig van Twitter. Daar vroeg een volger van Elon Musk of de CEO zoiets kon ontwikkelen voor Tesla‘s. Het resultaat is inmiddels duidelijk.

https://twitter.com/Tesla/status/1095890430644740097

In de release notes legt Tesla de werking van de feature uit.

“Om Dog Mode in te schakelen, druk je op het ventilatie icoontje op het touchscreen wanneer de auto is geparkeerd. Zet “Keep Climate” op de stand “DOG” en stel vervolgens zelf nog de temperatuur limiet in. Dog Mode blijft actief wanneer je weggaat van de auto. Mocht je batterij minder dan 20% percentage hebben, krijg je vervolgens een melding op de mobiele app.”

Een uiterst handige feature die de geavanceerde Tesla‘s wederom iets extra’s weet te geven.

Reageer op artikel:
Tesla: nieuwe feature richt zich volledig op honden
Sluiten