Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 27 mrt 2018

Tesla is een fijner bedrijf om voor te werken dan Apple en Netflix

Als je kijkt naar je leven, dan is de kans groot dat je per week de meeste uren besteed aan je werk. Dan is het natuurlijk wel fijn om dat te doen op een plek waar je helemaal lekker in je vel zit. Natuurlijk, loon en doorgroeimogelijkheden zijn belangrijk in je werkzame leven, maar als jij een paar jaar thuis zit omdat je te hard moest werken en in een burnout zit, dan heb je daar natuurlijk niet veel aan. Elk jaar worden er daarom lijsten samengesteld van de beste plekken om te werken. En in de Amerikaanse lijst van LinkedIn’s Top Companies heeft Tesla nu een opvallende stap gemaakt.

Tesla gaat Apple voorbij

Tesla heeft het namelijk voor elkaar gekregen om Apple te verslaan wanneer het neerkomt op de fijnste plek om te werken. Althans, volgens het algoritme dat Linkedin gebruikt voor deze verkiezing. Het is een uitslag op basis van de miljarden acties die leden van Linkedin hebben uitgevoerd. Daarbij moet je denken aan de interesse voor het bedrijf, hoe actief de werknemers van het bedrijf zijn, hoe groot de vraag is naar banen bij het bedrijf en hoe lang werknemers er blijven werken.

tesla model 3

Tesla is in deze lijst overigens als vijfde geëindigd en laat op die manier populaire bedrijven als Apple (die als zesde eindigde) en Netflix (de nummer zeven) achter zich. Tesla heeft overigens nog wel een aantal bedrijven voor zich.

De top vier bestaat namelijk uit Amazon , Alphabet (het moederbedrijf achter Google), Facebook en Salesforce (dat zich bezig houdt met software en CRM-functionaliteiten). Tesla is wel de grootste stijger in dit lijstje.

Dat heeft voor een deel te maken met de groei en de mogelijkheden van het bedrijf, maar voor veel werknemers heeft het ook een maatschappelijke status. Tesla is een bedrijf dat de wereld echter beter wilt maken en daar willen veel werknemers zich aan committeren.

Hier zie je overigens een aantal van de populairste bedrijven in vintage reclames.

Reageer op artikel:
Tesla is een fijner bedrijf om voor te werken dan Apple en Netflix
Sluiten