Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 8 nov 2017

Tesla bevestigt onthullingsdatum elektrische semi truck

Eindelijk is er nieuws over Tesla‘s elektrische semi truck. Het innovatieve bedrijf heeft uitnodigingen verstuurd voor de onthulling, inclusief nieuw beeldmateriaal. De nieuwe teaser blijft helaas vrij onduidelijk. De nu al iconische koplampen vallen wel opnieuw op.

Onthulling elektrische semi truck Tesla op 16 november

Tesla was aanvankelijk van plan om zijn semi truck eind oktober te onthullen. Ondertussen is het november, dus waar is die onthulling gebleven? Volgens CEO Elon Musk heeft het bedrijf de onthulling van de elektrische truck uitgesteld, vanwege de campagne die het bedrijf voerde voor Puerto Rico. De vrijstaat werd onlangs genadeloos getroffen door een orkaan.

Tesla elektrische semi truck

Het bedrijf van Elon Musk heeft er geholpen door energiebronnen op te zetten, in de meeste gevallen met behulp van zonne-energie. Een goede zaak dus, maar daardoor liet de elektrische semi truck nog iets langer op zich wachten. Vrees echter niet, want de langverwachte gamechanger wordt officieel op 16 november onthuld.

Ondertussen zit de concurrentie niet stil. Daimler onthulde onlangs zijn eigen elektrische transporttruck, met een bereik van ongeveer 354 kilometer. De semi truck van Tesla heeft naar verluidt een bereik tussen de 330 en 480 kilometer. Daar zal een flinke batterijcapaciteit voor nodig zijn!

Kleinere afstanden

Volgens de immer ambitieuze Elon Musk heeft Tesla nauwgezet met logistieke partijen samengewerkt. De fabrikant zal de grootste commerciële vervoerders moeten overtuigen om een succes van zijn semi truck te maken, vooral als het om betrouwbaarheid gaat. De Tesla Model 3 wordt ondertussen nog steeds geplaagd door productieproblemen.

Daimler elektrische truck
De elektrische truck van Daimler

Voorlopig blijft het dan ook waarschijnlijk bij kortere afstanden, bijvoorbeeld tussen twee dicht op elkaar liggende steden. In de meeste gevallen zal dat minder kosten dan met traditionele trucks. Althans, mits Elon Musk zijn grootse beloftes waar weet te maken. Helaas is dat lang niet altijd het geval.

We gaan het op 16 november ontdekken! Gaat Musk ons verrassen met autonome mogelijkheden, of blijft het bij een elektrische vervanging? Check ook de elektrische supercar die Lamborghini heeft onthuld, vol met technologische snufjes van MIT. Heb je al gezien hoe Elon Musk zelf zijn klantenservice runt?

 

Reageer op artikel:
Tesla bevestigt onthullingsdatum elektrische semi truck
Sluiten