Tesla-oprichter Elon Musk heeft goed nieuws voor Bitcoin-bezitters

Crypto Thomas Aalderink 26 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Volgens veel kenners is Bitcoin hét betaalmiddel van de toekomst. Nu is het vooral nog een investering, want je kunt ze eigenlijk nog nergens gebruiken om iet te kopen. Tesla-baas Elon Musk wil daar echter wel verandering in gaan brengen.

Tesla heeft het zelfs al even geprobeerd. Eerder dit jaar was het een korte periode mogelijk om hun elektrische auto’s te kopen met crypto. In maart investeerde de elektrische autobouwer anderhalf miljard dollar in Bitcoin en begon het ook met het accepteren van de munt. Je had echter niet lang de kans om een Tesla te kopen met Bitcoin. Al in mei trok Elon Musk de stekker uit de nieuwe betalingsoptie.

Elon Musk zoekt duurzame oplossing

Hij gaf toen als reden dat hij zich zorgen maakt over de invloed van Bitcoin op het milieu. Het minen van deze en andere cryptomunten kost veel energie. Toch is er nog veel onduidelijk over wat de invloed precies is. Zo zijn er inmiddels ontelbaar veel onderzoeken gedaan met wisselende uitkomsten. Toch valt niet te ontkennen dat crypto veel potentie heeft. Zo is het gemakkelijk om te vergroenen dan het huidige bankensysteem.

Bitcoin en CO2: is de digitale munt echt zo vervuilend?

Toch vind Elon Musk dat hij het nog niet kan maken om nu al Bitcoin te accepteren. Tesla heeft als missie het versnellen van de komst van duurzame energie. Het zou volgens Elon Musk daarom raar zijn om crypto te accepteren zonder hun zorgen te uiten over het energieverbruik van de munt.

Even geen Tesla kopen met Bitcoin

Om die reden is Tesla voorlopig gestopt met het accepteren van Bitcoin. Lange tijd was onduidelijk wat er moest gebeuren om dit weer te herstellen. Tijdens de webinar The B World gaf Elon Musk eindelijk antwoord op die vraag. Wanneer het Bitcoin-systeem voor 50 procent of meer op hernieuwbare energie draait, zal de munt terugkeren als betaalmiddel bij Tesla.

Daarnaast maakte Elon Musk duidelijk dat hij niet snel geld wil verdienen, maar daadwerkelijk een toekomst ziet in de Bitcoin. Hij doet naar eigen zeggen dan ook niet aan pump and dump. Dit wil zeggen dat je veel koopt, vervolgens de munt gaat ophypen (bijvoorbeeld via social media) zodat de prijs stijgt en dan alles snel verkoopt. Hiermee kun je heel snel heel rijk worden, maar goed voor de Bitcoin is het zeker niet.

Elon Musk wil dat Bitcoin een succes wordt

Daarom zegt Elon Musk: “I might pump, but I don’t dump”. In het verleden heeft de Tesla-baas regelmatig de koers beïnvloed met zijn tweets, maar hij is geen hyper die op deze manier winst wil maken. Zo benadrukte hij opnieuw in de webinar dat hij zijn Bitcoin niet gaat verkopen omdat hij wil dat de munt slaagt.

Elon Musk zorgt voor negatief Bitcoin-record: dieptepunt 2021 is bereikt

Dit is goed nieuws voor Bitcoin-bezitters. Misschien niet op korte termijn, maar wel in de toekomst. Dankzij grote investeerders als Tesla en Elon Musk is de kans groter dat Bitcoin ooit een stabiele munt wordt, en misschien wel het betaalmiddel van de toekomst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen