Tesla CEO Elon Musk duidelijk: kantelpunt voor elektrische auto’s al gepasseerd

Tesla CEO Elon Musk heeft de wereld nog een reden gegeven om over te stappen op elektrische auto’s. Zo claimde hij dat auto’s die rijden op fossiele brandstoffen sneller in waarde dalen dan de elektrische variant.

De laatste paar jaren is de verkoop van elektrische auto’s in een hoog tempo toegenomen. Doordat de wereld de overstap naar elektrische auto’s lijkt te omarmen riep Musk op Twitter dat de benzine- en dieselauto’s die nu worden verkocht waarschijnlijk nog maar een kleine verkoopwaarde overhouden.

Verkoop elektrische auto’s grote gevolgen voor de waarde niet-elektrische auto’s

Elon Musk onderbouwde dit argument in zijn tweet met een onderzoek naar de verkoop van auto’s in de VS in het derde kwartaal van 2019. Die laat zien dat Tesla een groot aantal luxe auto’s die rijden op diesel of benzine het nakijken geeft.

Musk is niet de eerste die dit kantelpunt voor elektrische auto’s opmerkt. Wanneer gebruikte elektrische auto’s meer waarde houden dan gebruikte ‘normale’ auto’s, dan is het een no brainer om over te stappen op de elektrische variant. Dit kantelpunt komt op het goede moment, nu het onderwerp van klimaatverandering urgenter is dan ooit.

Autoeigenaren verkiezen Tesla boven luxe Europese automerken

De Tweet van Musk kwam als reactie op een artikel van CleanTechnica dat afgelopen weekend verscheen. Volgens CleanTechnica is er een verschuiving gaande waarin men niet meer gaat voor een luxe Mercedes, Auto of BMW, maar voor een Tesla. Eigenlijk op dezelfde manier waarop jaren geleden men voor een luxe sedan koos.

Tesla Model 3 elektrische auto
Tesla Model 3 (Afbeelding: Tesla)

Volgens het Amerikaanse bedrijf draagt vooral de Tesla Model 3 bij aan de shift naar het elektrisch rijden. Volgens het onderzoek ruilden zo’n 22 procent van de Tesla-rijders hun luxe Europese auto in voor de elektrische Amerikaanse variant.

Reageer op artikel:
Tesla CEO Elon Musk duidelijk: kantelpunt voor elektrische auto’s al gepasseerd
Sluiten