Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 5 nov 2018

Elon Musk over scooters en meer: komt Tesla met een elektrische fiets?

Je weet één ding zeker als Elon Musk te gast is bij een televisieprogramma of podcast: je gaat nieuwe toekomstplannen horen. De miljardair schroomt niet om eerlijk te praten over zijn wensen en plannen. Hoe exotisch of vergezocht dan ook. De volgende stap voor Tesla? Elektrische fietsen!

Komt Tesla met een elektrische fiets?

Vrijwel elk bedrijf dat iets doet met auto’s, fietsen en alles wat daarmee te maken heeft focuste zich de afgelopen jaren op elektrische scooters. Van deelplatformen tot peperdure elektrische modellen: de markt wordt ermee overspoeld.

Elon Musk heeft blijkbaar de smaak te pakken, want vorige week was hij na Joe Rogan ook te gast bij de Recode-podcast. Daar werd hij door Kara Fisher lekker lang geïnterviewd. Met als resultaat een fascinerend gesprek over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van kunstmatige intelligentie tot gevechten op Twitter. En van Saudi-Arabië tot mars.

Uiteindelijk belanden de twee bij scooters, en dan wordt het interessant. Musk heeft eerder al aangegeven dat hij geen interesse heeft in elektrische scooters. Volgens hem hebben ze een gebrek aan waardigheid. Bovendien heeft de excentrieke ondernemer vroeger zelf een ongeluk met een motor gehad, wat ook mee speelt.

Toch blijkt uit het gesprek dat Musk wel wat ziet in elektrische fietsen. “Ik weet het niet, er waren wat mensen in de studio die een scooter wilden maken, maar ik zei meteen nee,” aldus Musk.

Vervolgens hield Musk ondanks het aandringen van Kara vol dat scooters geen waardigheid hebben. De CEO is opvallend negatief over de rijervaring. Dat neemt echter niet weg dat Tesla wellicht met een elektrische tweewieler komt.

Nadat de interviewster concludeerde dat fabrikanten van elektrische scooters dus niks te vrezen hebben van Tesla, kwam Elon Musk opeens met een opvallende conclusie: “Elektrische fietsen. Wellicht gaan we elektrische fietsen bouwen, ja.”

Zie je het al voor je, een elektrische fiets van Tesla? De elektrische hebbedingen zijn allang geen saaie oplossingen voor bejaarden meer. Je kunt tegenwoordig de meest strakke en futuristische modellen scoren. De technologische sprongen die Tesla veroorzaakt zouden echter ook in die markt welkom zijn. Check hier het complete interview

🤓Tesla onthult “Stormtrooper” versie Tesla Roadster

 

Reageer op artikel:
Elon Musk over scooters en meer: komt Tesla met een elektrische fiets?
Sluiten