Als het aan Elon Musk ligt maken Tesla’s binnenkort scheet- en geit-geluiden

De CEO van Tesla, Elon Musk, heeft zo nu en dan wel een beetje humor. Misschien vind je het slechte humor, maar het blijft humor. Zo liet Musk weten dat de autofabrikant zijn gebruikers straks zelf hun claxon en andere geluiden die een Tesla maakt laat customizen. Dit is inclusief scheet-geluiden en het mekkeren van een geit.

Zowel in de VS als in de EU is het verplicht voor elektrische auto’s om een geluid te maken wanneer ze langzaam rijden. Op die manier worden ongelukken met voetgangers voorkomen. Deze verplichting wordt niet door iedereen even goed ontvangen, aangezien een van de voordelen van elektrische auto’s is dat ze zo stil zijn.

Tesla Model S
Tesla Model S (Bron: Anton van der Wulp)

Elon Musk trekt lolbroek aan in serie Tweets

Verschillende autofabrikanten zijn gestart met het implementeren van hun oplossingen. Een van hen is Tesla, die eerder afgelopen maand al begon met het toevoegen van geluiden aan de Model 3. Musk zegt dat de geluiden voor de Tesla‘s te pimpen zijn. Dit liet hij weten in een serie Tweets, zoals we van hem zijn gewend.

De geluiden die je kunt kiezen zijn onder andere scheet-geluiden en het geluid van een mekkerende geit. De autofabrikant overweegt het zelfs om mensen zelf een geluid te laten uploaden. We kunnen alleen maar bedenken hoe dit van kwaad tot erger gaat, and we like it.

In de onderstaande tweet noemt Musk dat binnenkort ook het geluid van een kokosnoot te gebruiken is in de auto. Hoe een kokosnoot klinkt? Dat moet je Elon zelf vragen…

Zo te zien is Tesla dus nog lang niet klaar met het toevoegen van bijzondere updates voor hun elektrische auto’s. Zo leerden we onlangs over de Tesla Software Version 10.0 die het mogelijk maakt om Netflix te kijken als je stil staat. Een andere nieuwe aangekondigde functie is de Smart Summon-functie. Daarmee kan de elektrische auto zichzelf uit de parkeerplek sturen en zo naar je toe rijden.

Reageer op artikel:
Als het aan Elon Musk ligt maken Tesla’s binnenkort scheet- en geit-geluiden
Sluiten