Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Elektrische auto's 27 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk bevestigt: Tesla komt na model Y met nieuw elektrisch voertuig

In november onthulde Elon Musk de Tesla Semi-truck en de tweede generatie Roadster. Dit zijn een tweetal mooie toevoegingen aan de collectie van Tesla, maar Musk laat het daar (uiteraard) niet bij; hij liet op Twitter weten wanneer de bouw van een pick-up truck op de planning staat.

De Tesla pick-up truck staat op de planning

Dat Elon Musk niet vies is van een beetje innoveren, dat mag duidelijk zijn. Daarnaast maakt hij graag gebruik van Twitter om nieuwe ideeën op te doen, of om zijn nieuwe ideeën op te delen. Zo vroeg hij er gisteren aan zijn fans hoe zij denken dat Tesla zich nog verder kan verbeteren.

Een twitteraar antwoordde dat hij ‘please‘ een pick-up truck wil (hoe beleefd is dat voor een bericht op social media). Musk antwoordde op deze vraag met de belofte dat Tesla een pick-up truck zal maken na het produceren van model Y.

Musk is al een tijd serieus bezig met het idee voor het ontwikkelen van een pick-up. Niet geheel onverwacht zal er wel een innovatief element, of zoals Musk het zelf noemt iets gamechanging aan de auto worden toegevoegd. Wat dit zal zijn, daar moeten we helaas nog een tijd op wachten.

De komst van een pick-up is geen verrassing. Musk liet eerder al weten dat Tesla in de aankomende jaren ook een elektrische pick-up truck zou ontwikkelen. Tijdens de presentatie van de nieuwe Roadster en Semi in november liet hij al een afbeelding zien van hoe de elektrische pick-up er mogelijk uit zal komen te zien.

Tesla

Nog ‘even’ geduld hebben

Nu heeft hij dus op Twitter laten weten dat de truck daadwerkelijk op de planning staat. De truck van Tesla zal, volgens Musk, na Model Y gefabriceerd worden. Model Y wordt echter pas in 2020 verwacht. Dus mocht je jezelf al zien rond crossen in een groffe truck, dan zal dat nog wel een paar jaar blij dromen blijven.

Dat dromen kun je volgens Musk binnen twee jaar tijdens het rijden doen. Say what?! Ja echt. Autorijden wordt, als we zijn Ted Talk moeten geloven, écht heel chill.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elon Musk bevestigt: Tesla komt na model Y met nieuw elektrisch voertuig
Sluiten