Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 11 mrt 2019

Tesla gaat prijzen omhoog gooien van auto’s (maar er is ook goed nieuws)

Tesla kondigde onlangs aan een flink aantal van zijn fysieke winkels te gaan sluiten. Plottwist: dat gaat nu toch niet gebeuren. Dat heeft de autofabrikant aangekondigd middels een blogpost.

Tesla wijzigt plannen

De winkels houden hun deuren openen. Extra kosten die het bedrijf van Elon Musk op gaat vangen door de prijzen van zijn elektrische auto’s wereldwijd met 3 procent te verhogen. Die prijsstijging gaat al vanaf 18 maart in.

Er is echter één uitzondering: enkel de Tesla Model 3 blijft dezelfde prijs behouden, waardoor Musk zijn belofte van een prijskaartje van 35,000 dollar waar kan blijven maken.

De Tesla Model 3s, de Model S en de Model X stijgen dus wel allemaal in prijs. De beslissing is genomen na een evaluatie van alle Tesla-winkels, die twee weken duurde. 10 procent van alle fysieke vestigingen zijn wel gesloten, maar dat is nu achteraf gezien geen probleem, ondanks de nieuwe strategie: “Dat zijn winkels die we sowieso gesloten zouden hebben, ook nu nog.”

Op 28 februari kondigde Tesla aan dat al zijn fysieke winkels gesloten zouden worden. Oftewel, je kon volgens Musk enkel nog online een elektrische bolide van het merk aanschaffen.

Plottwist

Een vrij drastische en veelbesproken zet, die er volgens Musk voor zou zorgen dat alle auto’s 6 procent goedkoper zouden kunnen worden. Een zet waardoor de Model 3 eindelijk zijn beloofde prijs van 35.000 dollar aan kon tikken.

Waarom die beslissing nu opeens toch teruggedraaid is, en waarom het uit kan, is niet duidelijk. Wel zal er het een en ander veranderd worden. Alle sales zullen bijvoorbeeld alsnog online gedaan worden, niet op de fysieke locatie zelf. Er zal ook een kleiner aantal auto’s fysiek aanwezig zijn.

Een aantal eerder gesloten locaties zullen de komende weken tevens hun deuren heropenen, maar met minder personeel. De komende maanden wordt volgens Tesla de effectiviteit geanalyseerd waarna verschillende winkels alsnog gesloten kunnen worden. Wordt vervolgd dus!

The Verge

Reageer op artikel:
Tesla gaat prijzen omhoog gooien van auto’s (maar er is ook goed nieuws)
Sluiten