Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Cars 7 nov 2019

Tesla gaat veelbesproken pickup truck nog deze maand onthullen

Tesla gaat eindelijk de langverwachte en vooral veelbesproken volledig elektrische pickup truck onthullen, zo maakt CEO Elon Musk bekend op Twitter. De Cybertruck, zoals het voertuig door de CEO genoemd wordt, zal op 21 november het daglicht zien.

De Cybertruck zal onthuld worden in Tesla’s Design Studio in Los Angeles, wat tevens ook fungeert als het hoofdkwartier van SpaceX. Het was eigenlijk de bedoeling dat de pickup truck eerder dit jaar aangekondigd zou worden, maar in september liet Musk weten dat het evenement verplaatst zou worden naar november.

Tesla Cybertruck met Blade Runner-achtig ontwerp

Zoals gezegd is er veel gesproken over de pickup truck van Tesla. Er was zelfs een dame die niet meer kon wachten op het officiële product, dus maar aan de haal ging met een eigen versie van de Cybertruck. Tijdens de onthulling van de Tesla Model Y was er al een hele kleine teaser te vinden van de auto en ook tijdens een gesprek met investeerders werd er over de auto gesproken. Volgens Elon Musk zou het voertuig een “cyberpunk Blade Runner achtig design hebben, waardoor er alleen maar meer vragen naar boven kwamen. Vragen waar we op 21 november dus eindelijk antwoord op krijgen.

De speculaties over de Tesla Pickup doken in 2013 voor het eerst op, toen Elon Musk zijn wens uitsprak om een eigen versie van de F-150 van Ford te produceren. Uiteraard zegt de CEO van Tesla dit zonder plan in het hoofd en gaf hij vervolgens zes jaar lang allerlei kleine hints over de auto. Hints die ervoor zorgden dat de hype rondom de Cybertruck steeds groter werd. Zo weten we inmiddels dat er in de pickup plek is voor zes mensen, dat hij vanaf $50.000 te koop is en dat er een actieradius tussen de 643km en 804km behaald kan worden.

Unieke stijl van Elon Musk komt bovenwater

Uiteraard zou Elon Musk zichzelf niet zijn als de onthulling gecombineerd wordt met een humoristisch randje. De Cybertruck, wat voorzien is van een Blade Runner-achtig ontwerp, ziet het daglicht in november 2019 in Los Angeles. Bij de aankondiging van het evenement voegde Elon Musk de opening titels toe van de film Blade Runner. In deze opening komt de locatie en de tijd naar boven waar de film begint: Los Angeles, november 2019.

Ja, en daar gaan we dan toch weer lekker op!

Reageer op artikel:
Tesla gaat veelbesproken pickup truck nog deze maand onthullen
Sluiten