Noah Korevaar
Noah Korevaar Elektrische auto's 21 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Tesla zit bijna zonder geld: Elon Musk voorspelt grote problemen

Tesla zit bijna elk jaar weer in zwaar weer, maar Elon Musk weet het bedrijf op de een of andere manier telkens weer de afgrond uit te slepen. De productieproblemen van de Tesla Model 3 kon de miljardair gelukkig achterlaten in 2018, maar het volgende probleem staat alweer voor de deur.

Tesla in de geldproblemen

De ondernemer heeft middels een merkwaardige verklaring laten weten dat Tesla over tien maanden zonder geld zit. Ondanks een recente kapitaalinjectie van maar liefst 2,7 miljard dollar. De elektrische auto’s rollen gestaag van de loopband, maar de kosten blijven oplopen.

Musk staat er bekend om dat hij het uiterste van zijn medewerkers eist, en dat gaat de komende maanden waarschijnlijk alleen maar erger worden. In een interne e-mail spreekt hij zijn personeel vermanend toe.

Elon Musk waarschuwt

De waarschuwing is duidelijk: als er niks verandert, dan zit Tesla snel zonder geld. “We hebben in principe slechts 10 maanden de tijd om het verlies uit het eerste kwartaal te compenseren. Daarna zitten we zonder geld, als er niks gebeurt.” Aldus Musk.

Het bedrijf gaat nog extremer op de centjes lette. De CEO laat in zijn mail weten dat Tesla in het eerste kwartaal elke maand 200 miljoen dollar kwijt is geraakt. “Daarom moeten alle uitgaven, van welke aard dan ook, worden beoordeeld. Salarissen, huur, reiskosten, elke betaling die onze bankrekening verlaat.”

De medewerkers van de ambitieuze autofabrikant zijn ondertussen wel wat gewend. Eerder ontsloeg Tesla al 9 procent van zijn personeelsbestand in het kader van bezuinigingen. Eerder dit jaar, in januari nog, volgde nog eens 7 procent. Zijn er genoeg knoppen voor Musk om aan te draaien voor het te laat is? We gaan het de komende maanden ongetwijfeld horen. Één ding is duidelijk: drastische maatregelen gaan volgen.

?Check ook: Veel bekende wagens in de eerste F1 2019 Trailer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Manners

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Tesla zit bijna zonder geld: Elon Musk voorspelt grote problemen
Sluiten