Ilona Braam
Ilona Braam Cars 22 jun 2017

Op schema: Tesla hint naar aankomende lancering Tesla Model 3

De voorbereidingen voor de lancering van Tesla’s Model 3 lopen gesmeerd. Vorig weekend gaf Tesla CTO JB Straubel aan dat een nieuwe mijlpaal in het productieprocess is begonnen: nameliik de productie van de batterijcellen. Volgens Tesla’s planning zou de productie van de batterijcellen in het tweede kwartaal van het jaar moeten beginnen. Het bedrijf zit nu dus (nog) perfect op schema.

Gigafactory aangewezen plek voor productie batterijcellen

De batterijcellen zullen geproduceerd worden in Tesla’s indrukwekkende Gigafactory in Nevada, welke overigens zelf ook nog niet helemaal klaar is. Sinds januari worden daar al massaal 2170 lithium-ion batterijen geproduceerd. Deze zijn echter niet dezelfde als de 2170 cellen voor de Model 3, maar worden gebruikt voor Tesla’s Powerwall 2 en Powerpack. Elon Musk heeft onlangs aangegeven dat er weer een derde soort batterij wordt voor de Model S en Model X voertuigen.

Tesla Gigafactory voor productie batterijcel Model 3

Mogelijk ruimtegebrek bij fabricage Model 3

De Model 3 zelf zal geproduceerd worden in de Tesla fabriek in Fremont, Californië. Het zal er echter nog eens om kunnen spannen of alles daar goed zal verlopen, in verband met de beschikbare ruimte. Hoewel de fabriek bijna 500.000 vierkante meter aan oppervlakte beschikbaar heeft, was hij vorig jaar al bijna vol. Toen werden daar 83.922 Tesla’s geproduceerd. Musk heeft te kennen gegeven dat de productie van de motor en versnellingsbak van de Model 3 wellicht in de Gigafactory zal plaatsvinden. Dit geeft de fabriek in Fremont wat meer spelingsruimte.

Tesla Model 3

Productie Model 3 start volgende maand

Als alles volgens plan verloopt zou de productie van de Model 3 volgende maand al moeten beginnen. Het is mogelijk om alvast een reservering te plaatsen, zodat je als één van de eersten het voertuig in je bezit hebt. Vorig jaar hadden bijna 400.000 mensen dit al gedaan. Hiervoor moet overigens wel een soort borg van 1000 dollar voor worden neergeteld. Ongetwijfeld hebben sinds vorig jaar nog meer mensen gereserveerd. Deze cijfers heeft Tesla nog niet vrijgegeven.

Voordat de Model 3 eindelijk gelanceerd wordt zal het nog wel even duren. Tot die tijd moeten we het doen met de informatie die om de zoveel tijd online verschijnt. Als je benieuwd bent hoe de Model 3 zich verhoudt tot de Model S heeft Tesla hier van alles over te delen op een vergelijkingspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op schema: Tesla hint naar aankomende lancering Tesla Model 3
Sluiten