Ilona Braam
Ilona Braam Rides 11 jan 2018

Top 15: welk automerk levert de meest tevreden klanten op?

Automakers pronken altijd met allerlei geweldige features en hun sites staan vol met waarom hun auto’s helemaal top zijn. Uiteindelijk zijn die marketing praatjes niet het belangrijkste en gaat het erom hoe de auto’s het in het echt doen en of ze voldoen aan de verwachtingen van de automobilisten. Tesla blijkt dit als beste voor elkaar te hebben en zou volgens een onderzoek van Consumer Reports de meest tevreden klanten hebben.

Klanttevredenheid gebaseerd op vragen aan duizenden autobezitters

In het onderzoek werden allerlei vragen gesteld aan duizenden autobezitters. Er werd onder andere gevraagd of de deelnemers hun huidige auto opnieuw zouden kopen. Daarnaast werden er ook vragen gesteld over onder andere de rijervaring en hoe ze over het algemeen de auto waardeerden.

Dell

Porsche na Tesla op nummer twee

Na het analyseren van de verzamelde data bleek Tesla het bedrijf waar automobilisten het meest tevreden over waren. De automaker behaalde een tevredenheidsscore van 90. Helaas voor Porsche behaalde de automaker een iets lagere score van 85, welke goed is voor een tweede plek. In de top vijftien vinden we verder, Genesis, Chrysler, Audi, Mazda, Subaru, Toyota, Honda, Lincoln, Mini, Ram, Kia, Chevrolet en BMW. Automakers Alfa Romeo, Fiat, Jaguar, Land Rover, Maserati en Smart komen niet op de lijst voor, doordat er te weinig data beschikbaar was.

Tesla

Dalingen en stijgingen

Opvallende dalingen ten opzichte van de lijst van vorig jaar zijn die van Chevrolet, Subaru, Toyota en Honda. Chevrolet daalde vijf plaatsen naar nummer 14. Subaru, Toyota en Honda daalden allemaal drie plekken naar respectievelijk nummer zeven, acht en negen. Op de lijst staan ook automakers, die van hun fouten geleerd lijken te hebben en omhoog zijn geschoten. Mini en Kia gingen vijf plekken omhoog naar respectievelijk nummer 11 en 13. Chrysler behaalde een winst van vier plakken en staat op de nieuwe lijst op nummer vier.

Consumer Reports klanttevredenheid auto's

Voldoen aan verwachtingen

Over het algemeen scoorden de auto’s die het meest aan de verwachtingen voldeden het hoogst. De Porsche 911, Chevrolet Corvette en Mazda MX-5 Miata waren hits, omdat ze de pezierige rijervaring verzorgden waar de kopers naar op zoek waren. Op het compacte pickup gebied was de Honda Ridgeline een ster en de Ridgeline staat in de top tien wat betreft klanttevredenheid.

Tesla zal blij zijn met het nieuws en Porsche zal extra gemotiveerd zijn om beter te voldoen aan de verwachtingen van klanten. Porsche is op het moment bezig met een concurrent voor de Model S, welke we in 2019 zouden mogen verwelkomen. Eerder gaf Porsche CEO Klaus Zellmer zelf aan dat potentiële klanten mogelijk toch voor Tesla gaan, omdat deze met betrekking tot connectiviteit en digitale zaken meer te bieden zou hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Top 15: welk automerk levert de meest tevreden klanten op?
Sluiten