Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Rides 23 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Elon Musk onthult futuristische nieuwe Tesla-functie

Een van de features die de Tesla Model S onderscheidt van de concurrentie, is dat het bedrijf je ook na je aankoop nog software-updates geeft. Vroeger moest je na aankoop van je auto nog een flink bedrag neertellen voor dergelijke updates. En binnenkort komt Tesla weer met een grote update: persoonlijke instellingen voor iedereen, ongeacht in welke Tesla je rijdt.

Tesla in de cloud

Het idee is om jouw persoonlijke voorkeuren online op te slaan, om ze zo weer in een andere Tesla op te kunnen halen. Jouw persoonlijke instellingen slaat Tesla in de cloud op. Vervolgens kun je als je in de Tesla van een vriend, collega of andere kennis rijdt, deze instellingen weer ophalen. Zo staan de spiegels, de stoel en het stuur automatisch helemaal op jou afgesteld. Ideaal voor bijvoorbeeld grote families, waar beide ouders en drie kinderen weleens de auto pakken.

De nieuwe functie activeert overigens ook op een slimme manier. Elon Musk zegt namelijk dat je daarbij niets hoeft in te stellen of aan te klikken. In plaats daarvan herkent de Tesla automatisch de gebruiker die het dichtstbij de auto staat, waarna hij de Tesla naar die persoon aanpast.

Telsa Model 3 vs Model s

Concurrentie Tesla

Het is wel te verwachten dat Tesla steeds meer concurrentie krijgt op de markt van elektrische auto’s. Een tijdje geleden onthulde Nissan nog zijn nieuwe Nissan Leaf en onlangs meldde Mercedes zich met zijn Mercedes Vision 6 Cabriolet. Ook Volkswagen meldt zich nadrukkelijk in de strijd der elektrische auto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elon Musk onthult futuristische nieuwe Tesla-functie
Sluiten