Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Rides 2 jul 2020

Tesla is nu meest waardevolle autobedrijf ter wereld

Elon Musk timmert met Tesla aan de weg. De maker van elektronische auto’s heeft nu de hoogste beurswaarde van alle autoproducenten.

Tesla lijkt een relatief kleine speler op de automarkt. Je ziet ze dan ook niet veel op de snelweg. Toch hoeft dat voor de waarde van het bedrijf niets uit te maken blijkt uit de nieuwste cijfers. De totale waarde is nu het hoogst van de hele wereld.

Tesla gaat naar recordhoogtes

Als je aandelen Tesla hebt, zijn het gouden tijden voor je. Gisteren was op het hoogtepunt een aandeel 1.134 dollar waard. Later zakte de koers iets in maar dat mag de pret voor het bedrijf niet drukken. Het is nu nog steeds het meest waardevolle bedrijf. In totaal is het nu 209 miljard dollar waard als je alle aandelen bij elkaar optelt.

Met de nieuwe waardering gaat Tesla Toyota voorbij, wat voor gisteren het meest waardevolle autobedrijf ter wereld is. In totaal is Tesla nu 4 miljard dollar meer waard dan de Japanse autobouwer. Dat is bijzonder te noemen, aangezien Toyota 30 keer zoveel auto’s verkoopt dan het bedrijf van Elon Musk. Ook ligt de omzet van de Japanse automaker 10 keer hoger.

Afgelopen jaar verkocht Toyota 10,46 miljoen auto’s en Tesla 367.200. De omzet was 281 miljard versus 24,6 miljard. Toch moet de verkoop van Tesla’s omhoog. Musk zegt dat het in 2020 in totaal 500.000 auto’s moet leveren. Dit ondanks de coronacrisis.

De koers blijft maar stijgen

Sinds het begin van 2020 blijft de koers van Tesla alleen maar stijgen. Dit ondanks een eerdere tweet van Elon Musk. Daarin zei hij dat de waarde van het bedrijf veel te hoog was. De tweet zorgde ervoor dat het bedrijf 14 miljard minder waard werd, maar dat is erna weer goed gekomen.

Tesla heeft flinke plannen voor de toekomst. Zo staan de Semi, Model Y, Roadster en Cybertruck nog op de planning om uit te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Tesla is nu meest waardevolle autobedrijf ter wereld
Sluiten