Tesla is straks niet alleen op de weg, maar ook op onze daken te vinden

Het is een product dat al veel eerder op de markt had moeten komen: dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen. Niemand kwam ermee, maar Elon Musk wel.

Een aantal maanden geleden doken wij eens in de cijfers om te ontdekken of zonne-energie in Nederland wel rendabel is. Wat blijkt: zonder twijfel! De investering haal je eruit en je elektriciteitskosten zullen flink afnemen. Nadeel: zonnepanelen zijn niet om aan te zien.

Elon Musk heeft gevoel voor esthetiek

Alhoewel aan het uiterlijk van Tesla’s auto’s op sommige vlakken nog mag worden gesleuteld, toont het bedrijf aan écht wel gevoel voor esthetiek te hebben. Zonne-energie moet naar het huis worden gebracht, maar de woonomgeving moet er nog steeds piekfijn uit zien. Daarom moet je dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen op de markt brengen.

Doorzichtig doch massief

De high-tech dakpan ziet er ongeveer hetzelfde uit als een traditionele dakpan. De Tesla-dakpan is echter steviger en doorzichtig. Dit zie je echter alleen als je er recht tegenaan kijkt. Slim gedaan!

Musk stelt zelfs dat het kwartsglas ervoor zorgt dat de dakpan langer meegaat dan zijn ‘voorganger’. Het materiaal geeft de dakpan zelfs een ‘quasi-oneindige’ levensduur. Uiteindelijk kun je voor vier verschillende (kleur)stijlen kiezen.

Tesla Solar efficiënter dan traditionele zonnepanelen

Elon en zijn team doen er uiteraard ook alles aan om de dakpannen efficiënter dan huidige varianten te maken. Op dit moment zijn ze nog nagenoeg even efficiënt, maar wordt er volop doorontwikkeld. In de toekomst moeten de dakpakken nog meer licht kunnen vangen.

Het duurt nog wel even totdat de eerste huizen van Tesla Solar worden voorzien. In de Verenigde Staten zal dat in de zomer van 2017 zijn. Wat overigens ook ideaal zou zijn, is dat Elon Musk zonnepanelen ontwikkelt die energie uit regen opwekken. Handig voor in Nederland.

Reageer op artikel:
Tesla is straks niet alleen op de weg, maar ook op onze daken te vinden
Sluiten