Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 4 mrt 2019

Tesla komt eindelijk met grootse onthulling Model Y

Het heeft even geduurd, maar dan heb je (hopelijk) ook wat. De Tesla Model Y gaat officieel onthuld worden op 14 maart. Dat heeft CEO Elon Musk afgelopen zondag aangekondigd.

Tesla Model Y

Dat is de crossover SUV waar Musk het al sinds 2005 over heeft. Toen deelde de ondernemer de naam op Twitter, om vervolgens de tweet razend snel weer te verwijderen. Sinds vorig jaar moeten we het met één enkele teaser-afbeelding doen.

Daar komt op 14 maart dus verandering in. Dan gaan we volledig kennis maken met de vijfde Tesla sinds het bedrijf in 2003 is opgericht.

De Model Y kan efficiënt geproduceerd worden omdat de elektrische auto 75 procent van zijn onderdelen deelt met de Model 3. Daardoor verwacht Musk een soepelere productie, zonder de problemen die de Model 3 hebben geteisterd.

Eerste testritjes

De miljardair heeft al bevestigd dat de Model Y zo’n 10 procent groter zal zijn, en ook 10 procent duurder. Ook zal het bereik iets lager liggen. Daarnaast hoef je ook niet op de bijzondere falcon wing deuren van de Model X te rekenen, iets waar eerder wel naar werd gehint.

Voor meer details en prijzen zullen we nog even geduld moeten hebben, tot 14 maart. Dan zijn er volgens Musk ook direct al modellen beschikbaar voor testritten. Oftewel, er zijn al pre-production prototypes.

De Tesla Model Y is niet de enige elektrische auto die de fabrikant nog in de pijplijn heeft zitten. Musk heeft afgelopen zondag ook aangekondigd dat de elektrische pickup truck van Tesla “later dit jaar” onthuld zal gaan worden.

Maar goed, terug naar de Model Y. De crossover SUV zal initieel gebouwd worden in een gigafactory buiten Reno, Nevada. De massaproductie moet in 2020 van start gaan, uiteindelijk ook in de fabriek die Tesla nu aan het bouwen is in Shanghai, China.

🤯Check in afwachting van 14 maart ook de levenslessen die we allemaal van de excentrieke Elon Musk kunnen leren.

Reageer op artikel:
Tesla komt eindelijk met grootse onthulling Model Y
Sluiten