Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 26 mei 2017

Tesla onthult meer details Model 3 op vergelijkingspagina

Binnenkort zal de nieuwe Tesla Model 3 worden uitgebracht. Dit aankomende model zal de goedkoopste Tesla auto zijn die tot nu toe op de markt is verschenen. In eerdere berichten zijn al wat details van de auto online opgedoken. Tesla heeft nu wat meer informatie over de auto vrijgegeven op een vergelijkingspagina. Hierbij wordt de Model 3 vergeleken met de Model S. 

Model 3 met slechts één touchscreen

De Model 3 Tesla zal, in tegenstelling tot de Model S, komen met maar één touchscreen van 15 inch. Dit is één scherm minder dan bij de Model S. Het S model komt namelijk met een 17 inch scherm en heeft achter het stuur nog een tweede scherm.

Tesla Model 3 en Model S

Goedkoper, maar wel iets kleiner

De goedkopere Model 3 is verder ook iets minder lang dan de Model S. Hij is met 4,69 meter lang zo’n 29 cm korter dan zijn vergelijking partner. Hoewel hij kleiner is, is de auto nog steeds behoorlijk ruim. Binnenin is er genoeg ruimte voor vijf personen. Ook is er aan de voor- en achterkant een kofferbak, waarbij er tussen de twee samen 369 liter aan ruimte is voor bagage en andere dingen die vervoerd moeten worden.

Tesla Model 3

From 0 to 60

Waar ze in Engelssprekende landen weergeven in hoeveel seconden een auto van 0 naar 60 mijlen per uur gaat, doen we dat in nederland met het aantal seconden van 0 naar 100 km. Dit Tesla model kan vanuit stilstand een snelheid van 100 km per uur behalen in minder dan 6 seconden. Met een volle acculading rijdt je vervolgens 345 km verder, voordat er opnieuw opgeladen moet worden.

Tesla Model 3

Reserveren voor 1000 euro

Model 3 zal in de Verenigde Staten verkocht worden voor  35.000 dollar. Hoeveel de auto in Nederland gaat kosten is nog niet bekend. Op de Tesla website staat slechts dat lokale prijzen in 2017 zullen worden aangekondigd. De nieuwe Tesla kan wel alvast gereserveerd worden. Nieuwe reserveringen zullen echter pas midden 2018 of zelfs later geleverd worden. Om te reserveren moet je wel 1000 euro neertellen. En mensen die erg enthousiast zijn en meteen meerdere auto’s willen reserveren zijn helaas gelimiteerd tot 2 Model 3 Tesla’s.

Naast de Model 3 heeft Tesla natuurlijk meer voor ons in petto dit jaar. Dit zijn de producten die we in 2017 van het bedrijf kunnen verwachten.

Reageer op artikel:
Tesla onthult meer details Model 3 op vergelijkingspagina
Sluiten