Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Cars 26 aug 2020

Tesla komt mogelijk met goedkoper model op de markt

Droom je van een Tesla, maar kun je de huidige exemplaren niet betalen? Dan komt er wellicht voor jou een goede optie aan.

Tesla is het meest waardevolle autobedrijf van de wereld. Hoewel Fabrikanten als Toyota en Volkswagen natuurlijk veel meer auto’s verkopen en meer omzet en winst draaien, is Tesla het meest geliefd bij de aandeelhouders. In de totale waarde van het bedrijf blaast het al haar concurrenten weg.

Een goedkopere Tesla

Toch is een Tesla een vrij prijzige auto. Het is voor de middenklasse amper te veroorloven om er een aan te schaffen. Dat terwijl het de elektrische auto is waarmee je tot nu toe de meeste kilometers kunt rijden op een laadbeurt. Toch lijkt Elon Musk de auto voor een grotere groep bereikbaar te maken.

De Tesla Model 3 is misschien wel een van de populairste lanceringen ooit. Het bedrijf belooft veel voor de auto. Zo kan het een lange afstand afleggen en zit er genoeg techniek in. Het meest bijzondere is de prijs voor de auto. Het heeft een startprijs van 35.000 dollar, waardoor het voor veel meer mensen bereikbaar is. Toch kost de auto waarschijnlijk meer, aangezien de goedkoopste samenstellingsoptie van Tesla’s site is verdwenen.

De missie van Elon Musk

Toch lijkt Musk binnenkort met nog goedkopere auto’s te willen komen. In een gesprek met investeerders en analisten benadrukte dat het bedrijf niet zal slagen in haar missie als ze geen betaalbare auto’s maakt. “Hetgeen wat me het meest stoort nu is dat onze auto’s niet genoeg betaalbaar zijn. We moeten dat oplossen.” Hij gaat daar verder op in: “Het is logisch om te denken dat we een compactere auto en een auto met een hogere capaciteit maken.”

Vermoedelijk gaat er schot in de zaak komen als Tesla volgend jaar haar fabriek in Berlijn opent. Deze zorgt er volgens Autocar voor dat de autobouwer meer auto’s kan bouwen. Het is dan ook de eerste massaproductiefabriek van Tesla.

Reageer op artikel:
Tesla komt mogelijk met goedkoper model op de markt
Sluiten