Mark Hofman
Mark Hofman Cars 26 okt 2020

Tesla introduceert de langverwachte Full Self-Driving functie (maar…)

Tesla heeft een gloednieuwe Autopilot-functionaliteit toegevoegd aan de beta mode. Het gaat om de feature Full Self-Driving en de naam zegt het eigenlijk al: de volgende grote stap in het autonoom rijden is een feit.

De Full Self-Driving functie, die inmiddels beter bekend staat onder de afkorting FSD, is voor een testers dus al te proberen. Al komt het bedrijf van Elon Musk wel met een duidelijke waarschuwing voor deze gebruikers.

Tesla introduceert langverwachte Full Self-Driving mode

Tesla heeft de Full Self-Driving modus dus uitgerold voor de beta mode, maar hoopt niet dat iedereen direct de handen van het stuur haalt. Het bedrijf waarschuwt bij de uitrol voor het feit dat de bestuurder nog steeds zijn aandacht op de weg moet houden. Een krantje lezen terwijl je naar je werk rijdt, dat zit er voorlopig nog echt niet in. Dat heeft alles te maken met het feit dat de functionaliteit wordt gezien als “Autosteer for city streets”. Het houdt in dat de update er niet voor zorgt dat je volledig autonoom kunt rijden, maar dat de rijassistentie wordt uitgebreid.

Tesla Owners Silicon Valley laat op Twitter het de volledige waarschuwing zien. Daarin is te lezen dat Tesla het volgende zegt:

“Full Self-Driving bevindt zich op dit moment in een vroege en gelimiteerde beta en het gebruik ervan moet met oplettendheid gepaard gaan. Het systeem kan de verkeerde beslissingen maken op de verkeerde momenten, dus je moet ten alle tijden de handen op het stuur houden en de aandacht bij de weg houden.”

Hieronder is de tweet ook te lezen:

Ondanks de duidelijke waarschuwing is het uiteraard wel de vraag of iedereen zich er ook daadwerkelijk aan kan houden. Op dit moment is Full Self-Driving als test beschikbaar in Amerika. Het land waar de US National Highway Traffic Safety Administration, beter bekend als de NHTSA, al meerdere malen zorgen heeft geuit over de functionaliteit. Zo is de kans veel te groot dat bestuurders de aandacht op de weg weten te houden.

Niet heel vreemd gezien het eerder misging met verschillende bestuurders die de Tesla Autopilot functie misbruikte. De vraag is dus niet alleen hoe goed de functionaliteit werkt, maar ook hoe goed de bestuurders ermee om kunnen gaan.

Reageer op artikel:
Tesla introduceert de langverwachte Full Self-Driving functie (maar…)
Sluiten